"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2011. január 30., vasárnap

Megint a csirikről...Nem rég számoltam be a csincsilláinkról. Sajnos pár nap elteltével beteg lett a fiú csincsilla, hiába vittük orvoshoz.... Csendbe elaludt. Nem írok róla bővebben, sokan tudjuk milyen érzés fog el ilyenkor bennünket....DE :: a párja, innen számolva nem evett, csak "gubasztott"
Nehezen sikerült vennünk neki egy társat, aki ráadásul sokkal kisebb és fiatalabb a mi Csirinknél.Azt hittük innen számolva rendbe lesz minden..., de nem lett..Féltettük a picit, nagyon komoly harc volt a ketrecbe. Én még ilyen hangokat sem halottam, úgy tűnt komoly gondok lesznek a közös tartásukkal. Szegényke úgy nézett ki mint a süni, mindenhol szőre állt ki, csomóba, füle konyult...Mintegy másfél nap után a pici a miénk hátán feküdt, egymás mellett aludtak, együtt ettek, esznek. Azóta csönd van , elfogadta.A pici fürdés közben lett fényképezve.
Cica csak megnézte, tovább már nem foglalkozott vele., és csak remélni tudom hogy az állataiknál minden rendbe lesz.

2011. január 28., péntek

Piros amarilisz..


Névnapom már elmúlt, ismerősünktől egy szép bimbós amariliszt kaptam. Papirja szerint gyönyörű piros lesz.. Nem lett ,és nem értem miért kell a vásárlókat így félrevezetni. Mutatós lett de fehér és kicsit "ciromba" rozsaszin is van benne.Ezt most kaptam, de tavasszal a Chlematisal jártam ugyan így. vettem lilát, rózsaszínt, kéket, és hirdettek égővöröset. Nyílását nagyon vártam,de csalódott voltam mert nem pirosat nyílott.Szép halvány lila lett, de ha én pirosat akarok venni, akkor az legyen .... Tudom,ennél nagyobb bajom sose legyen .
Egyébként a hét nagyon rosszul indult, de majd erre visszatérünk.....

2011. január 25., kedd

Blogger díjat kaptam!!

Köszönöm a díjat Jutka!
Technikai okok miatt én most nem adom
tovább. Majd visszatérek rá egy későbbi
időpontba!

A díjra vonatkozó szabályok:
1. Köszönd meg akitől kaptad.
2. Tedd ki a logót a blogra.
3. Linkeld be akitől kaptad.
4. Add tovább további hét blogosnak.
5. Linkeld be őket.
6. Hagyj náluk megjegyzést, értesítsd őket.
7. Árulj el magadról hét dolgot.

2011. január 22., szombat

Megszülettem....


"Én A macik királya lettem" mondhatnám...
Jó rég óta nézegettem, de a fordítást sem értettem, és igazából a horgolási tudásom is hiányos.
De megszületett az első horgolt macim/szaknyelven nem jut eszembe/,ami nem teljesen a minta után ment, ugyanis a talpra nem jöttem rá, hogy mit kell csinálni hogy ovális legyen.Így legalább egyedi lett, szemem sem volt itthon,,úgy hogy fekete hímzőcérnából készült .Anyaga: bontott kötőfonal..
Még szerencse hogy pihenős napom volt mikor készült, mert egész napom ráment...Azt hittem ripsz-ropsz és kész.....Nekem nem volt az.
Imádom,olyan jó tapogatni, forgatni hogy milyen édes lett...szerintem, nekem....
Tudom, messze a húsvét, találtam egy kötött nyuszi mintát... Nagyon egyszerű, csak egy kis kockát kell kötni, fércöltéssel jelölni, behúzni,tömni,össze varrni, és kész..

2011. január 19., szerda

Esti fürdés.....
Na nem én fürdöm, hanem a csincsillák. Imádnak fürödni az üvegbe. Benne nagyon finom homok van, ebbe hemperegnek, a homokkal tisztítják a szörűket.Szórják magukra a homokot, versenyeznek, mert mind ketten nem férnek az üvegbe. Nagy nyögés, harc van az elsőbbségért.Jó nézni őket. Remélem jól látszik ahogy tisztálkodnak. Utána várják a jó megérdemelt alma szirmot...Bizonyára az Andokba is találtak...az "almasziromfán", Vagy csak mi rontottuk el őket????

2011. január 15., szombat

Ajándékba kaptam...


Igaz karácsonyi ajándék, és nem csak az enyém. Nem tipikus női ajándéknak számít. Ő egy időjárás "állomás".Sok minden funkcióval el van látva. Nekünk leginkább a szél miatt kellet??!Amúgy is idegbajos vagyok mikor tombol a szél, most látom bentről hogy mennyivel fúj...Csapadékmérője még bent van, féltettem hogy valamilye megfagy és oda lesz a mérő, majd ha megjön a jó idő kikerül, és tudni fogom mennyi eső esett, amikor egy csepp sem kéne....
Sokszor mutogatjuk kedvenceinket. Nem csoda, aranyosak, bájosak, családtagok. Szívesen megnézem ,elolvasom a róluk feltett, irt történeteket...
Mindennapjainkat megszínesítik, nekem a munkahelyem is itthon van , nélkülük sokszor rémunalmas lenne egyedül.

2011. január 1., szombat

Visszatekintés......

Az első gondolatom, az volt, hogy nem sok mindent készítettem tavaly.
Megtanultam a kendő kötését, kötöttem jó néhányat ajándékba.Jó volt kötni, mindegyik kihívás volt számomra. Sálat is készítettem, nem is egyet..
xszemesből is sikerült pár kisebb- nagyobb kézimunkát befejezni/párna, 4évszak, kis cicás kép/
Biskornu is készült..
Megtanultam tyúkocskát, gombát, csillagot, angyalkát horgicálni, ablak díszeket gyártani a családnak....
Szütyőt varrtam " Abile" módra, gömböt "foltoztam", mint kezdő....
Így visszagondolva mégis csak csináltam "valamit". Bizonyára van ami kimaradt, ......
Beléptem a Blogolók táborába......, szereztem jó barátokat, ismerösőket, kaptam segítséget, bátorítást....

Amúgy az egész év...... inkább szó se essék róla...Remélem ez az év jobb lesz, és ezt kívánom minden kedves
olvasómnak
Kézimunka helyett ma a kedvenceimről készítettem fotókat