"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2012. április 15., vasárnap

BMW r 66

Ki hitte volna ,hogy egy  topa, ügyetlen  kéz ügyességű gyerek egyszer ilyen dolgokkal fog foglalkozni...Nagy nehezen választottunk neki tanulni valót, mert hiába volt jó tanuló, egy izgága volt, és olyan foglalkozás kellett ahol sokat van levegőn,és nem egész nap ül...
Először a pecákat szerelte össze meg szét. átalakította őket mert sosem volt úgy jó ahogy megvette. Szobájába bemenni veszélyes volt a sok horog miatt.. Alább adta vagy ráunt mert vett egy bicajt... innen számolva nem is tudom maradt -e rajta valami amit nem cserélt ki...Ki- be fűzögette a kerekeket  nem tudom hányszor alakította át... Persze közbe rájött nem elég a szakma tovább is kell tanulni... Érettségi,, diploma, de ugyan úgy dolgozik a szakmajába, mint ezek nélkűl .Hálózat és telefon szerelő..Első motor amit összerakott, egy T 5 Pannónia volt..  Utána bele szeretett a  BMW be, de csak a háború elöttiek jöhetnek szóba..
Apró darabokból rakta össze a  Fiam .  Ez lett a hobbija.  Minden darabját máshol vette.Sokszor padláson pajtákba találtak darabokat..  Rengeteg idő mire össze áll egy ilyen motor, úgy ,hogy üzemképes legyen..

11 megjegyzés:

  1. Micsoda munka! Veteránkiállításra dübörögni vele és bezsebelni a díjakat. Megérdemli. Őszintén mondom. Gratulálok! :)

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok a Fiadhoz! Ehhez a hobbihoz kell szakmai tudás, szeretet, ügyesség, találékonyság, meg egy csomó más dolog!
    Ügyes!

    VálaszTörlés
  3. Hihetetlen! Innen-onnan összevadászott darabokból ilyen tökéletesen összerakni! Gratulálok! Nagyszerű teljesítmény! :)

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok ! Nagyon ügyes a fiad és ez egy jó és hasznos hobbi is !

    VálaszTörlés
  5. Fantasztikus!!!!Gratulálok a fiadhoz ez egy álomjárgány!!!

    VálaszTörlés
  6. Ma 3 eldugott oldalra iratkoztam fel és mindhármon ott voltál! Te tudsz valamit Vera!!!:)))

    VálaszTörlés
  7. Büszkék lehettek a fiatokra! Nagyon ügyes!
    Férfias témához nehéz hozzászólni:(((

    VálaszTörlés
  8. Gratulálok a fiadhoz, nagyon ügyes.

    VálaszTörlés
  9. Öcsém is nagy motoros, úgyhogy meg tudom érteni mi az, hogy MEGSZÁLLOTT!
    Elismerésem, hogy ennyi türelme, kitartása volt a motor összeszereléséhez, de a végeredmény nagyon szuper!

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm a hozzászólásokat, tudom kicsit fiús volt a téma, én sem értek az effélékhez, de mindig eszembe jut mint gyerek, mikor előáll egy ilyen gyönyörűséggel...és hallgatni mikor beszél a motorokról...ugyan egy szavát sem értem akkor...
    Természetesem Veteránokhoz tartozik... Nagyon jó rendezvények vannak, amire családostól mennek...
    Valóban MEGSZÁLLOTT...Kevés ideje van motorozni, ilyenkor a szívem összeszorul, mikor tudom elindult...
    Büszke lennék rá? azt hiszem igen....

    VálaszTörlés
  11. Hát én nem tudom,hogy kire ütött ez a gyerek!Mintha Magácska is szívesen alkotna!Nyugodtan legyél büszke Rá!

    VálaszTörlés