"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2012. szeptember 11., kedd

"Színes " orchidea...

Télen sikerült úgy megfázítanom a virágom, hogy aznap estére már a bimbók, és a szára is oda lett...Nagyon - nagyon mérges, és szomorú voltam....magamra.... Érdekes, mert csak pár éve van ez a virág, sosem volt gond, hogy nincs...most mégis hiányzott....Ráadásul  régi emlékek jönnek vele elő../. Ugyanis, még a 70-es évekbe tanuló voltam Szombathelyen... Ott gyakorlatra mentünk a Kertész Tsz-be, ami annak idején csúcs kertészet volt... minden téren... Nagy- nagy becsben volt az Orchideás ház, oly annyira, hogy a dolgozók előtt is hét pecsétes titokként kezelték, az arra kijelölt személyek...Az üvegház le volt festve is hogy illetéktelenek be ne lássanak...Szó szerint  lakattal zárták... Nekünk tanulóknak is  cikis volt...Akkor nagy előrelépés  és titok volt a növények alulról való fűtése és annak előkészítése..    a datolyapálmák hajtatását is elsőként alkalmazták...Mint ma a padló fűtés... elven alapul.../ .Azóta is ha Szombathelyről olvasok, látok valamit ... nagy szívdobbanás jön rám..
Bocsánat kitértem kissé,,, hogy visszatérjek a múltból....  kaptam egy szép színes orchideát...Minden nap nézegetem.... nagyon örülök neki...Rögtön tudtam, hogy le kell fényképeznem, elindultam a szoba irányába , kis kísérőm követett..Mire  másodszor kattant a gép  a virág mellett ült............ és úgyyyy  csinált......... Ő nincs is ott, és nem is kíváncsi.



Látszik a megfázott  virág is... gyönyörű levelei vannak, csak virágot nem hoz.... most frivol virág nyílik rajta...

11 megjegyzés:

  1. De édes ez a kis macsek...biztosan virágszerető, mint Nyivátka.

    VálaszTörlés
  2. szépek a virágaid, és a macsek is aranyos.

    VálaszTörlés
  3. Szép virágot kaptál!
    Cicákok pedig akaratosak azt csinálnak amit ők akarnak:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép az orchideád:) Szeretem ezt a virágot, egyik évben meg is leptek a gyerekeim vele. De az orchidea nem szeretett engem:-( Sajnos. Mondták a gyerekek, hogy vesznek másikat, de nem kértem. Inkább gyönyörködök a képekben, mert sajnálnám, ha megint elpusztulna.

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű az orchideád! Imádni való ez a cica!:)

    VálaszTörlés
  6. Az virágok szépek, a cicák hűségesek. Többes számban írom mert nekem is van egy huncutkám!!!

    VálaszTörlés
  7. Hú, de jó volt olvasni emlékről, szakmai dolgokról! írhatnál többet is mindkettőről.

    VálaszTörlés
  8. Melinda kedvencei ezek az orchideák. Csak egy a baj. Ha elnyílott, nálunk nem virágzik újra.

    VálaszTörlés
  9. Gyönyörű az orchideád! Nálam sem maradnak meg... :(
    Kinagyítottam a képet... a frivol virágos is tetszik :)

    VálaszTörlés
  10. Nagyon szép a virágod, szerintem a másik is kivirágozhat. Nálam már a fehér és a rózsaszín harmadszor virágzott, a sárga most hoz másodszor bimbót. Hetente - 10 naponta esővízbe mártom, s időnként kap tápoldatot is. Világos, de közvetlen napfénytől védett helyen van nálam.

    VálaszTörlés
  11. Sajnos egyik virágom nekem is teljesen feladta... Ugy gondolom nem mindig vagyunk mi az okozóik hogy nem maradnak meg... Én abban látom a hibát, hogy ezek a szépségek erősen hajtatott állapotba kerülnek hozzánk.. és most nem csak az orchideáról beszélek... szállítás és egyebek, nem beszélve hogy nem azt a klímát kapják ami a megszokott....Hiába tesszük ablak elé és minden ami kell mégsem maradnak meg... máshol meg sínylődő helyen pompába áll a sok virág....
    Igen ,én is szoktam mondani ez vagy az a virág nem szeret.....Lehet hogy a helyet nem szereti...

    Köszönöm hogy megtiszteltetek a bejegyzéssel!Kívánom legyen előbb- utóbb sikeretek az orchidánál...
    Lidi! Mutasd meg a virágjaidat hadd gyönyörködjünk benne mindannyian....
    Szép napot kívánok!!!!!!

    VálaszTörlés