"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2013. február 20., szerda

Ez nem a tavasz jele...




Jó nagy ricsaj volt most délelőtt kint...De nem a tavasz hangjaira emlékeztetett... Ahogy felnéztem, nem lehetett látni a diófa ágait, annyi varjú ült rajta.... Rohanás a gépért.... / /Rohanás? legyen,/Nem vártak meg, de sikerült jó néhány képet készíteni.... Minden alakommal, mikor ilyen nagy hanggal, repkedéssel, ricsajjal vannak, nekem mindig a" MADARAK" című film jut eszembe... Ráadásul telet jelzik, és nem a tavasz  hirnökei...úgy-- de úgy várjuk már... a jó időt, a napocskát... 


Úgy tűnik a NET is viccelődik velem.... nem engedi oda tenni a képeket ahova én akarom.... Így marad, mert  mindig átteszi másképp, máshova.. ez egy ilyen nap....Sajnos a többi kép lemarad.... csak felülre hajlandó össze- vissza dobálni. a képeket..


NNNNNNa ennyi a napból és engedi a gép...
Pécsből ennyi látszik
és egy kis színfolt....és tovább nem próbálkozom mert még minden elszáll...

Legyen szép napotok!





16 megjegyzés:

  1. Tegnap délelőtt a bérházunk előtt van egy nagy fűves rész szinte fekete volt a varjaktól. Megállapítottam én is hogy még egy kicsikét várhatunk a tavasszal!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ügye??és milyen félelmetes hanggal vannak...

      Törlés
  2. látom az utolsó képen, hogy van calluna-d. én, amit tavalyelőtt ősszel ültettem, az mára mind kiszáradt. most ősszel ismét vettem vagy hat tövet, remélem megmarad, mert annyira szeretem/szeretném.
    van valami titka a gondozásának? pedig én nagyon odafigyeltem rá végig és mégis kipusztultak:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erica évelőnövény...írd be a keresőbe... Nem tudok tanácsot adni... Volt még két vagy három cseréppel, csak máshova ültettem világos színű... Amikor elnyílott meg is halt.... aztán átültettem ide ahova ez a két másik van...Ott még egy évet döglödött.... a töve most is meg van... de nem megy semmire... Ezek tök árnyékos helyen vannak... Ez a két darab már hét évesek vagy valamivel több... Macit is túl élték... vagy a macinak tetszett , mert mindent kinyírt ami ott a sziklakertbe volt anno

      Törlés
  3. felénk is szoktak ilyen varjúcsapatok garázdálkodni, ha megtelepednek a környező fákon, egy jó nagyot tapsolok a kezemmel és elszállnak:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahhoz messze vannak, voltak hogy tapssal elzavarjam őket...

      Törlés
  4. A varjak elég csúnyák magukban is, szegények. Talán ezért járnak csapatostul, hogy bátorítsák egymást. És minket megfélemlítsenek :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet hogy igazad van Dóri...tényleg rondák nem gondoltam rá....hogy csak ijesztgetni akarnak bennünket

      Törlés
  5. Nálunk is seregestől jöttek, hangosan adva a tudtunkra, hogy lesz itt még hó!
    Hideg is van, a hó is szállingózott!
    Az én erikáim évekig virágoztak, óriási bokor lett belőlük, mára már azonban elpusztult a tövük. Az enyémek is teljes árnyékban voltak.
    Szép, hómentes napokat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hómentesnek, hómentesek vagyunk.... Igaz ma délután elkezdett szállingozni a hó... Nem szeretném ha megmaradna.... Hideg is van.... TAVASZT akarunk!!!!!

      Törlés
  6. Megszálltak benneteket az "orosz fácánok"? (a németek így hívják a varjakat, némi gunyorossággal...:))
    Nálunk ma csudaszép idő volt! Napsütés és tavaszillat... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tavasz illat???? Az még odébb van.... kedves Ildikó... Nagyon várjuk már....

      Törlés
  7. Hát ez nem a tavasz jele valóban, de én kedvelem a varjakat. Csapatban járnak és jópofák.
    Eszembe jut erről, hogy egy zord télen, mikor a Duna befagyott, rengeteg sirály jött a városba. Én csak néztem, hogy Apu az ötödikről az ételmaradékot csak úgy kidobta, de semmi nem ért földet. Sok sok sirály kőrözött és reptében elkapta a kaját. Nekem ez nagyon tetszett.Ilyen is csak egyszer volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már ezért megérte a képeket feltenni és irni hozzá.... mert emlékek is előjöttek...Én nem rég a széncinkékről olvastam és videót láttam... Szörnyülködve álltam ..... és néztem....ki a fejemből...

      Törlés
  8. Nem gondoltam, hogy hozzászólás lesz e képekre...Lányok nagyon köszönöm.... Örülök hogy itt vagytok....!

    VálaszTörlés
  9. Megkaptad a küldött mintákat?

    VálaszTörlés