"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2016. december 30., péntek

Az év utolsó hímzése...bejegyzése...

Még az ünnepek alatt kezdtem el, a hóembereket hímezni.Valami megfogott a  mintában... talán ,hogy olvadoznak... szerintem....Vagy, nem is olvadnak... csak figyelnek...Lényeg, hogy kész lett, Ritka, hogy,  egy kész munka keretbe is kerüljön rögtön.

A mai , és a tegnapi napot," keretezés napjának" is lehetne mondani, mert több hímzés is megkapta végső formáját, nagy örömömre...

Közben olvasgattam több blogot is, és egyiken elgondolkodtam...annak kapcsán, hogy lehet, hogy belőlem is sok???????, Tudom, nem rólam volt szó... de valahogy magaménak érzem...és lehet, hogy  egy idő után tényleg unalmas az ember???,hiába, hogy mindig más a téma... de a porondon lenni minden  nap,  vagy két naponta,  egyhangú és unalmas?Elmúlik a varázs? vagy elmúlt? Ráadásul, pont  most állok elő ezzel?.... igen mert a napokba olvastam...

Más években mindig szoktuk összegezni, bemutatni az egész évi munkánkat...Most nem  készítek,ha valakit érdekel, egyben megnézheti ,a blog bal sarkában fent lévő munkáimra kapcsolva...elindul a videó...Máskor mindig rácsodálkoztam..jjjjé, ezt is csináltam? a java mindig elvándorol ajándéknak... és már el is felejtem, mi készült...

2016.  megint eltelt egy év... Lehet kalandozni, vissza tekinteni,  kinek, hogy telt...Volt jó, volt rossz... Sírtunk, nevettünk... örültünk...és bánatosak is voltunk...

Köszönöm, hogy az elmúlt évben velem tartottatok!!

Boldog Új Évet Kívánok... csak így, egyszerűen...remélem találkozunk az új évben!!









18 megjegyzés:

  1. Vera, nem tudom hogy jutottál arra a következtetésre, hogy belőled is sok. Sose vedd magadra! Elmondok egy nagy igazságot: minden bejegyzés arról szól, aki írta. Ha másról beszél, annál inkább. Én már csak tudom ;-)

    Nagyon kedves a hóemberes képecskéd...és a többi is. Nagyon irigyellek, hogy ilyen ügyes kezed van.
    Viszont kívánok boldog új évet! Én biztosan itt leszek jövőre is.

    VálaszTörlés
  2. Vera Kedves, jövőre is legyen nagy az alkotó kedved, teljen benne örömöd amit csinálsz és lehetőleg oszd meg velünk is :) Ehhez kívánok Neked nagyon jó egészséget, jókedvet.
    Boldog új évet!

    VálaszTörlés
  3. Aranyos érdeklődő hóemberkék, jól mutatnak a keretben! RP keretezések egy sarokba kerültek. Megkérdezem mert nem vagyok biztos benne, nagy kép azzal a házikóval az amit az idén kezdtél el, előfestett ha jól emlékszem?
    Kívánok Boldog Eredményes Új Évet!
    Szeretettel, Juci

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocs ha belekottyantok!
      Juci Ká : Igen előfestett, nagyon nehéz hímezni is, meg tartani is.:-( 11 countos Aida 3 szál. Brrr. (Tudom mert nekem is hasonló van, csak vízeséses.)

      Törlés
    2. Kedves Juci Ká! Ez nem az a kép...Ez egy névtelen tervező 4 évszakból a nyár.....Az őszt már régebben hímeztem,és ez nem teli hímzés...14-es aida 3 szálasan van hímezve, a fehér színnél nincs hímzés...Köszönöm hogy megjegyzést hagytál!

      Törlés
    3. Köszi a válaszokat. CatlenKata én pl. nem tartom a rámát inkább nekitámasztom asztalsarkának vagy egy széktámlának így, mindkét kezemmel tudok hímezni nem kell tartani.

      Törlés
    4. Juci! Az a kép amire te gondoltál, az kínai gyártmányú és hatalmas. Rámára vagy keretre rá sem fér sajnos. :-( Igaz én az előfestett anyagot úgy kivágom a szemétbe ahogy illik és 18 ct Aidára hímzem , és így is 1 méter széles lesz. Most készül az állóráma hozzá:-)

      Törlés
    5. Akkora nagy képeket hova tudsz felrakni ha, elkészül? Ezért nem hímzek HAED képet mert 25-ösre nem látom attól nagyobbnak meg hol találok helyet. Kis rámát lehet mindvégig arrébb rakosgatni, viszont az anyagot alaposan kell tekerni és csipeszelni. Állórámán még nem próbáltam varrni.

      Törlés
  4. Nagyon szép mindegyik!
    Szerencsés, Boldog új évet kívánok! :-)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jófopák ezek a hóemberek! :)

    Vera, én nem érzem, hogy sok lenne belőled. Továbbra is mutasd meg, mit alkottál, hadd gyönyörködjünk benne!
    Nekem mostanában teljesen kiszippantotta a munkahely/a munka az energiáimat, csak az olvasásig jutottam el, de minden bejegyzésedet elolvastam és el fogom olvasni.
    Látod, a saját blogomra sem jut annyi időm, amennyit szeretnék... Pl. én is azon gondolkodtam a napokban, hogy se erőm, se kedvem ahhoz, hogy az év közben elkészült alkotásaimat egyben megmutassam. Ez van. Ha valaki kíváncsi volt rám, akkor úgyis végig követte a dolgaim alakulását év közben, ha meg nem, akkor azt most sem fogja érdekelni, mit csináltam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Boldog új évet kívánok!
      Sikerüljön minden, amit eltervezel!

      Törlés
  6. Nagyon jópofák ezek a hóemberek, és gyönyörűek a munkáid!
    Sokan feladják megint a blogolást... remélem, Te mnem leszel köztük. Örömmel olvaslak mindig, és nem akarok végleg kimaradni, még akkor sem, ha néha nem fér bele az időmbe. Nekem sokat jelent ez a csapat!
    Boldog új évet, jó egészséget, sok örömet, vidám pillanatokat kívánok szeretettel: Ildikó

    VálaszTörlés
  7. BÚÉK nektek és a négylábúaknak is :-)

    VálaszTörlés
  8. Drága Verám! Abba ne hagyd a blogolást, mert te adsz nekem erőt, hogy csináljam tovább és ne adjam fel! Mert kell az a kevéske molyolás naponta .... még ha nem is sok.
    Sajnos az elhúzódó fertőzés miatt kényszerszüneten volt a blogom, de nekem hiányzik az írás. Most hiába mutatnám a terítőm , nem látszana semmi sem, na meg majd 1 méteres kőrt biza nagyon lassan fejezek be. De már minden nap csinálok valamennyit , és plusz hímzek is.
    Szeretek hetente minden blogot végignézni, sőt blogról blogra ugrándozva olvasni sokkal többet mint ami az oldalamon van. :-) Ide is jövök másokat kukkolni, mert az olyan jó. Szóval nem másokról kell írni, hanem azt amit érzel, hisz a te blogod, és ha minden nap írnál az is szuper lenne. Csodák születnek a kezeid által.Szóval jó lenne , ha maradnál.( Az előző bejegyzésedhez is írtam.)
    Kívánok neked alkotással teli boldog új évet.
    Puszi:Kata

    VálaszTörlés
  9. Szia Vera! Kérlek, ne add fel a blogolást...hiba lenne. A magad örömére írod, szóval mindig érdemes. Ha bárkire rákiabálják, hogy sok belőle, azoknak ajánlani tudom a leíratkozás gombot. Ennyi. Nagyon boldog és hímzésben gazdag 2017-es esztendőt kívánok Neked! Puszillak

    VálaszTörlés
  10. Kedves Vera! Én is kérlek, hogy ne add fel a blogolást! Öröm mindig nálad járni.
    Nagyon boldog új évet kívánok! :-) Puszi :-)

    VálaszTörlés
  11. Kedves lánykák!!!
    Napok óta őrlődök, hogy hogyan válaszoljak... Azóta jó párszor elolvastam, hogy én írtam e el valamit, hogy arra lehessen következni, hogy én azt írtam, hogy
    bezárom a blogomat...Én sehol nem találok erre utalást

    Én csak arra gondoltam, hogy mivel elég sűrűn írok és teszek fel a munkáimból, tán rám untatok, hogy unalmas lett a blogom...és ezért alig van megjegyzés is...

    Ha valaki sokat van szem előtt és mindig produkál, elmúlik a varázs...és már nem annyira érdekes...Ezt mind máshol olvastam, ...

    Nem mondom, hogy a fejembe nem fordult meg, de sosem írtam le,hogy esetleg több megjegyzés legyen...
    Azért mert nekem nagyon fontos a blogom... és a hozzátartozó ismerősök...

    Férjem is mindig mondogatja, magamnak írom...EZ nem igaz...mert akkor egy füzetbe írogatnák...nem ilyeneket hanem egész mást és másképp, nem kéne szalonképesnek lennem...
    Köszönöm hogy megtiszteltetek írásaitokkal..Köszönöm hogy itt vagytok...Szép estét...és kezdjük el a 2017 és első hetét...!!
    Minden jót kívánok !!!

    VálaszTörlés
  12. Boldog új évet, sok szép alkotást és szorgalmas blogolást kívánok! :-)
    Nagyon aranyos a hóemberes képed :-)
    A keretezéssel kapcsolatban kérdezném, hogy azt hogy csinálod? Lehet hozzá venni keretet, de hogyan rögzíted az anyagot? Vagy ilyenhez tanácsoltad a kétoldalas ragasztót?
    Bloggal kapcsolatban, a könyvesnek csináltam a fb-on oldalt, nekem csalódás a fb. Sokkal jobbak a blogok, itt ugyanis minden követhető látható, semmiről nem maradok le és bővebben bemutatható bármilyen téma és legfőképp pedig azonos érdeklődésűek csapatában lehet az ember, nekem ez sokat jelent, hogy sokkal barátibb itt a hangulat. 5 éve van blogom, azóta rengeteg tiszavirágéletű bloggal találkoztam, alig akad olyan, akik bírják évekig. Én szeretek a megszokott blogokban bóklászni, olyan családias és jól érzem magam mindenkinél :-)

    VálaszTörlés