"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2017. április 14., péntek

Mai kézimunka...

Semmi ünnepi hangulat, ma reggel még tipródtam hogy sütni kéne... de igazából nem jött ihlet... és egyszer csak eszembe jutott ,milyen jó kalács receptet találtam, mentettem el... de előtte valami édes sütit , kell össze rittyenteni...így aztán egyszerre kezdtem el mindkét süti készítését,...Ment mint a karikacsapás...Igaz amikor a formába került a kalács tészta, kicsit fúrcsáltam, és megmosolyogtam... lesz amilyen lesz... és lássatok csodát... olyan szépséges és finom lett, hogy mutatom több oldaláról is...és tényleg igazi nagyon finom foszlós kalács ..








Recept innen való...

Hagyományos fonott kalács amit én készítettem...

Már csak a sonkát kell megfőzni... Az ünnepi ebéd /ami sima ebéd/ majd később készül el...
Addig is jó készülődést, és aki teheti jó pihenést...lazítást!!!

6 megjegyzés:

  1. Tényleg guszta a kalácsod :) gondolatban én már rögtön mellé tettem egy pohár meleg kakaót is :)

    VálaszTörlés
  2. minden nap sütök egy kis kalácsot. a tegnapinál a gép tönkrement :( holnapra valami hagyományosat kerestem. a tied éppen kapóra jött :) nagyon szép lett!

    VálaszTörlés
  3. Hú, csodaszép lett a kalácsod! Biztos fincsi is!
    Kellemes Húsvétot, Vera!

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű lett a kalácsod! Nálam is be volt tervezve, tegnap meg is sütöttem, igaz, más recept alapján, de szerintem ezt is kipróbálom. Köszi! :)
    Kellemes húsvétot kívánok Nektek!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm Nektek!valóban nagyon puha jó ízű lágy kalács..Mint ahogy a receptben ajálva van is, hogy több cukrot lehet bele tenni, ha édesebb kalácsot szeretnénk..
    Üresen is kiváló...
    Éva! Nekem is van gép, egyszer dagasztotta meg a tésztát, de olyan kemény lett, hogy az csak nnna..Én összeállítom, kicsit átdolgozom, pár perc , vagy pillanat, a többi a TUPER dolga... bizonyára ismered a termékeit...Általában , kétszer várom meg, mig pukkan a tető, és ledobja a tetejét...Nem is bírná a kezem...a dagasztást...

    VálaszTörlés