"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2018. július 5., csütörtök

Illatpárna és levendula..

Már régesrég levonult a levendula virágzás,már csak az illat terjeng, amit száradás közben áraszt magából a levendulám.
Közben készült hozzá hímzés is, hogy szív, vagy  csak kis párna készüljön..Ép csak elég lett az anyag szükkkkken...hasonló kép jártam, mint a biscornunál, de csak azért, mert levágott anyagból dolgoztam, és csak gondoltam, hogy elég lesz az anyag...persze ha csak két mintát hímzek rá ,, semmi gond... nooo igy jártam, spórolósra vettem az anyagot...
Olyan sok levendula lett, hogy minden nagy váza, díszcserép tele lett, és még külön illatpárnákhoz is bőségesen maradt  plusz  ismerőseimnek is jutott a vázáikba.












közben a világoskék levendula is nyílott...olyan kis fakó színe van száradás után.... igaz az illat a lényeg...

                                                                                 ❤❤❤
kudarc... kudarc... még sosem jártam igy, hogy nem ér össze a himzés, bontás, másik oldalról álltam neki ,és ott sem ért össze a minta... szóval feladom...ami 4-5   bontás után sem jó, akkor azt félre kell tenni...

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
tegnap készítette a fotót a menyem...


9 megjegyzés:

  1. Én is jártam már hasonló cipőben, mikor megszóltak a barátnőim, hogy túl lazán bánok az anyaggal, azután sokat levágok és eldobok --- hát a következő munkánál, szépen kiszámoltam, levágtam , elkezdtem egy sünit hímezni rá . már majdnem derekánál tartottam -- a fél képnél, mikor egyre jobban gyanakodtam, hogy ide nem fér rá a süni feje !!!!! És tényleg ! ott vágtam el az anyagot, ahol a kép kész mérete volt, csak lehagytam a körben szokásosan ráhagyott 5-6 centit. Azóta is csak azután vágom le az anyagot, ha elkészültem a himzéssel ! Így nem fordulhat elő, hogy nem férek el :-)
    Alex pedig szenzációs !!!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Az én levendulám is fakó-lila, de nagyon jó illatos és olyan hatalmas bokor, hogy már majdnem fa. Most szedtem le róla én is a virágok zömét, zacskóztam be - de azért hagytam egy keveset a méheknek, dongóknak. Élvezkedjenek az illatfelhőben.:-)

    VálaszTörlés
  3. De jó, te nem feledkeztél meg a "levendula zsákocskákról" kellenek a hasonló apróságok az életünkben. Alex meg egy csuda pofa, látszik egyenrangú társnak tartja magát.
    Olyan régóta bíbelődöm hasonló apróságokkal, hogy sok furcsaságot összehoztam már én is, jó utána kacagni a bakijainkon.

    VálaszTörlés
  4. Szépek lettek az illatpárnáid!
    Idén nekünk is rengeteg levendulánk lett, már egész sok bokrunk van, magunk szaporítottuk, ami nem könnyű mutatvány.
    Szeretnék én is levendulapárnákat, de ugye varrni nem tudok, a férjemet meg mindig nem nyúzhatom, hogy varrjon nekem. :D Pedig - számomra meglepő módon - a lányom is szeretne a szekrényébe.
    Alexről igen jó képet készítettél. :)

    (A félbehagyott hímzéseddel kapcsolatban írtam Neked emailt, hátha tudok segíteni.)

    VálaszTörlés
  5. Nekem sajnos az idén nem sok levendulám lett, nem tudom mi az oka, most vettem megint néhány tövet, hátha szaporodna, csak olyan szép nagy fejűt nem tudok venni.
    Biztosan finom illat lehet a lakásotokban :)

    VálaszTörlés
  6. Oh, borzasztó düh, ha elszámolod a hímzést. Nehéz is visszakövetni hogy hol? Pihentesd később lesz hozzá türelmed. Igen pontosan dolgozol, rá fogsz jönni!
    Alex tündéri!

    VálaszTörlés
  7. Úgy látom, a levendulás szívek szezonja van :)
    Szépek lettek. Minden darabka anyag érték, meg kell becsülni - persze néha túl jól sikerül :)

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm...valószínű, mindenkivel aki varr, előfordul hogy elszámolja a mintát...Ez is hozzánk tartozik,és szerencse, ha sikerül kijavítani...

    VálaszTörlés
  9. Milyen ügyes kis illatpárnákat csináltál! Én még meg sem mutattam.

    VálaszTörlés