"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2019. október 3., csütörtök

Az én hangyácskám...

Mondhatnám, jó ideje hangyás voltam, mert készült nálam is a hangya, amit olyan sokan meghorgoltak már...és annyira tetszett, de csak tervezgettem, hogy milyen fonal is legyen, és hogy nekem vajon sikerül-e...míg Jucikánál meg nem láttam, készen, Ő adta a löketet...bizony nekem is kell, ..A kéz csíkozását kihagytam viszont kapott kis kézelő díszt, amibe majdnem beletört a horgolótű is... A cipő okozott kis fejtörést, és megint érvényes az a mondat, hogy ne gondolkozz, horgold ami le van írva és sikerül...Nos a hátizsák tele van,,,,,,///mert az még a tartozék lenne.///.....így a fotózásról lemaradt, mert a hangya nem bírta el...El is bújt, meg gőgösen megmutatta magát, ülve is pózolt...lábait is dobálta, hisz, zsenilia drót van benne, könnyen megtehette...támaszkodott.... szóval nagy vagány... és én meg boldog, hogy sikerült és olyan kis aranyos lett......és állva elég magas lett..
A fonal Catánia, zsenilia drót, tömő anyag, szem...és idő hogy elkészüljön...



még a munka asztalon...himzés fonalai közt üldögél









darabokba

21 megjegyzés:

  1. Nagyon nagyon ügyes vagy !!!! Le a kalappal ! Nekem ezek nem sikerülnek , agy rossz alapanyagot választok hozzá, vagy a tűt nem tudom átverekedni a szemeken . Irigyellek -- kicsit ! bocsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Ági!Sokszor maradék akril és akármilyen fonalakkal dolgom... tehát nem mindig márkás/catánia és társai/... Látszik a munkáimon, hogy szorosan, kis tűvel dolgozom... sokszor megérem áthúzni a horgolótűt...Nem igazán szép, ha látszik a tömőanyag...szerintem..Ezért aztán sokszor fáj a kezem, az ujjaim, de még a körmöm is...De nem baj, Igaz felnőtt már az unokám, de csavargatja, nyomkodja őket, és semmi bajuk nincs...Ez is pár nap múlva utazik Münchenbe az unokával együtt..

      Törlés
  2. Huncut hangyácska:) Annyira kedves figura régen tetszett már amigurumi ilyen nagyon, esküszöm én játszom vele legtöbbet :) Neked is jó játékot vele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ügye????szerintem is nagyon aranyos..Ádám már el is vitte... azthiszem csinálok mégegyet magamnak...

      Törlés
  3. Nagyon aranyos, ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  4. A rókafej amit balra fent rákattintással megnéztem meseszép!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm, hogy megnézted...ebből is látszik, hogy figyeled a blogomat, amiért külön köszönet.

      Törlés
  5. Nagyon jó sikerült ez a hangyácska! S a figura is kedves.

    VálaszTörlés
  6. Érdekes, most ami igazán vonzotta a szememet, a hangyácska cipője, annyira élethű :)) persze a színe is felhívja a figyelmet. Csoda ügyes vagy!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A minta piros cipőt ír, de nekem, csak már márkáju van, és féltem, hogy nem fog passzolni...
      Majdnem minden figurának hasonló a cipője... azért az amatörök gondolkodhatnak rajta... bár nem nehéz, ha nem értelmezed... csak horgolod...

      Törlés
  7. Nagyon helyes lett! Zsenília drótban van vastagabb és vékonyabb is? Mennyire merészen szabad hajlíthatni vajon? Már azelőtt is tetszett ez a hangyácska, de most meg pláne!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen van vastagabb is és vékonyabb is...A PEPO-bA lehet venni,a fotón is az van...Én vastag drótot használtam..Egyébként ha vastagabb a láb, duplán is lehet a drótot bele tenni.....Jól hajlik, lehet csavarni, forgatni..hogy mennyit bír el a drót azt nem tudom...Sok sikert a hangya horgolásához!és mindkét végét elhajtottam, hogy ne szúrja ki a munkát!

      Törlés
  8. Alapjáraton nem szeretem a hangyákat, pláne nem a lakásban, de egy ilyen hangyácskát szívesen elfogadnék... Ügyes vagy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hangyákat én sem szeretem,...de ez kivétel..lehet hogy készül még egy, unoka elvitte.

      Törlés