"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2020. június 1., hétfő

ezaz elmaradt

Még a május első hetében készült képekkel jövök, és közben már  el is múlt a május...Az elmúlt, kilenc és fél évben nem volt ilyen kevés bejegyzésem...Valamikor el sem tudtam volna képzelni, hogy ilyen sokáig nem írok...de bizony , el lehet nélküle lenni.
A gazban fogott egy nagy siklót a gólya, azt hittem nem tud vele megbirkózni...és megtudott, .










 most igy néz ki, új gazda van, talán megszűnik ez a nagy gaz, és rendbe lesz a porta, rajta vannak.


ez is még a hónap elején készült képek, gyönyörű, amerre a szem ellát, sárga minden, és az az illat, már émelyítő.Gyerek koromban , sokat használtunk repce olajat.Van egy jellegzetes szaga.,illata,







vendégünk...jön enni, inni, fürdeni., egyre többen vannak.


köszönöm a figyelmet!

8 megjegyzés:

  1. Ezeket a sárga repcetáblákat mindig megcsodálom! A repceolajra én nem emlékszem, nálunk a hidegen préselt napraforgó olaj volt. A mostaniak még köszönőviszonyban sincsenek vele.
    Milyen jó ötlet így etetni a madarakat!
    Jöhetne a mi szomszédunkba is ilyen gondos gazda! Az idén a dzsungelben felnőtt óriási fehérfűz pihéi borították be az egész kertünket, udvarunkat. Alig várom hogy vége legyen és alapos takarítást tudjak a kerti házban csinálni.
    Szuperek a gólyás fotóid!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most hogy említed, tényleg az is volt, de mi a hidegen sajtolt olajat sokkal később használtuk, de azt sem szerettem.Nekünk a tiszafa levelet vált ép mostanában... borzasztó.. de emlék és a bejáratnál van.

      Törlés
  2. Gólyák ügyesek, gondolom mint minden állat, ha táplálkozásról vám szó. Nézem a repcés fotókat , s ezek idèn a bezártság miatt hogy kimaradtak.üg?es voltál.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szenvedett rendesen, én nem is gondoltam hogy sikerül lenyelnie.Sok minden elmaradt, a bezártság miatt, sok mindent idén nem vettünk észre, csak úgy elszállt.,mint ez a két hónap is

      Törlés
  3. Jól elcsíptétek a gólyát. 😊
    A repce táblák gyönyörűek. Az olajára, emlékszem, kicsit olcsóbb volt, mint a napraforgó étolaj és igen,volt egy jellegzetes illata, íze.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ügye?Pont akkor jártunk arra, amikor nyílott a repce.Azt nem akartam írni, hogy mi azért használtuk, mert az olcsóbb volt..

      Törlés
  4. Köszi a képeket! A madárkád is tetszik!

    VálaszTörlés