"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2020. szeptember 16., szerda

konyhából...

Egy kis körte, befőttnek, egy kis savanyítás,, egy kis paradicsom befőzés...Kis friss cékla.....Nem kell semmiből sok, hisz csak ketten vagyunk...Még a lecsó vissza van,és még savanyítani kell, mert most csak alma paprikát tettünk el, erőset, Apa keze napokig égett, én azért óvatos voltam, nekem annyira nem égett.
Csalamádét is készítettünk, lassan el is fogy... Azért jól jön, én  jobban szerettem mint a bótit....














10 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lesz ezeket télen elővenni! Most én is mindenből kevesebbet teszek el, mert csak kettőnknek kell és még van tavalyi is.
    Én is jobban szeretem a sajátkészítésű csalamádét meg a céklát is. Olyan guszta a céklád, kedvet kaptam hozzá. Még nem főztem az ideiből, most szedek ki én is, jó lesz a hétvégére.
    Nálunk most a fermentált káposzta a sláger. Imádom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sajnos a céklát is úgy vesszük. Általában kéthetente készítek...Egyedül a körte a saját...
      Milyen az a fermentált káposzta?

      Törlés
  2. Wonderful! You’ve made good use of your produce.

    VálaszTörlés
  3. Brilliant use of your produce and something to enjoy through the winter months

    VálaszTörlés
  4. Bizona kell a saját befőzés, különösen, ha te termelted meg a hozzávalókat. nem beszélve a drágulásokról és azt sem tudjuk mi vár megint ránk.......

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sajnos mindent úgy kell megvennem...a drágaságról meg jobb nem beszélni... Csak a paprika több mint egy százassal több mint tavaly. A paradicsom úgy szintén... Az alma paprika is jó drága, az alma is üti az ötszázat, ami szép...De a bóóti még drágább, és nem is olyan jó...De szeretem ha van amihez hozzá lehet nyúlni.

      Törlés
  5. Szerencséd van, hogy van éléskamrád ! Az új házakban már konyha is egyben van a nappalival , és spájzról szó sincs . Szép, nem szép nekem az előszobai cipősszekrények teteje van tele konzervvel, de sajnos már nem sajáttal, de mégis van mit előkapni, ha kigondolok valamit.

    VálaszTörlés
  6. Jó sok mindent tettél el! legalább el is fogy nálatok, nálunk nem annyira, de mindig sajnálom a kapott gyümölcsöket, meg most itt volt/van a rengeteg paradicsomom is.
    A paprikát én is vettem, az enyém túl kevés és ványadt volt, venni kellett hozzá.

    ...én azt mondtam semmit sem teszek el, erre fel van 30 üveg lecsóm, 20 üveg szilvalekvárom, 14 üveg szilvabefőttem, 10 körtebefőtt meg jó pár liter paradicsomlé.


    VálaszTörlés
  7. Valóban sokkal finomabb a házi, de annyira drága a piacon minden, hogy az idén elmaradt a befőzés :(

    VálaszTörlés