2011. szeptember 21., szerda

Pénteki sütés...

Mostanság nagyon sütis lettem... ráadásul kelt tészta félékért áhítozom.Előtte való nap eldöntöttem kivételesen ostoros kalács lesz.Isteni finom lett... hamar elfogyott. Többször újítottam ezt a kalácsot, megspórolom a 6 cipó nyújtását, és a krém készítését.. Két cipó van, olvasztott ráma, porcukros kakaó . két kalács lesz belőle...
 De most eredeti recept szerint csináltam..Megfogadtam vissza fogom ezeket a finomságokat... saját érdekembe..


Hát nem guszta???????????Nem bíiírtam ott hagyni....

12 megjegyzés:

  1. Nyami nyami:-) Istenien nézki. Megyek is egy bögre kakót inni:-))

    VálaszTörlés
  2. Ezt kedves Vera, nem lehet otthagyni:)

    VálaszTörlés
  3. Húúúúúúúúúú! Nagyon gusztusos! Rég nem készítettem. Kösz, hogy eszembe juttattad!
    Csuklás?..........

    VálaszTörlés
  4. Nincs megfelelő jelző, eszméletlen fincsin néz ki!:-))
    Sorra fogom keríteni a gyerekek nagy örömére!

    VálaszTörlés
  5. Imádom ezt a kalácsot, ez az egyetlen (eddig), amit meg tudok csinálni:) De nekem rettentően csorog kifelé a kakaó, de Tőled most jól elloptam az ötletet és kisebb tepsiben sütöm legközelebb:)
    Úgy szoktam megoldani a kifele folyó csoki esetét, hogy csakis otthon sütök ilyen kalácsot, és míg meleg, jó sokat megeszek belőle, és mire mosogatásra kerülne a sor, addigra lelépek (vissza Pozsonyba), és a tepsi az anyumra marad:)

    VálaszTörlés
  6. Te sütni is nagyon tudsz!
    Látszik a tésztán ,hogy jól ki van dolgozva ahogy kel ki a tepsiből. Ügyes vagy!

    Ilyen szépséget én nem tudok:) talán egyszer.....

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm a hozzászolásokat!
    Nem azért mert én készitettem, de ha megkostoljuk, nem lehet abba hagyni...
    Kicsit mindig tovább sütöm, pedig tudom mennyi idő kell hozzá... attól félek mégsem sült meg...
    Christine!
    Nem szabad nagy tepsibe sütni mert elterül, és nem jön fel ...

    Jutka!
    Én nagy nehezen sütök... de ezt..
    Egy kicsit összedolgozom, nincs is erőm daggasztani/ van dagasztom is de nem tetszett, .. kemény lett a tészta tőle/
    Tupper kelesztő tálba teszem magától lesz mese szép, mutattam már.. kétszer hagyom pukkani, mert mikor lelövi a tetőt pukkan... ennyi.. és persze a sütő is jó legyen...

    Persze nem hiszem hogy nem tudsz ilyet sütni...
    azért mondod, mert nem csináltál még kalácsot...

    VálaszTörlés
  8. Csak így egyszerűen: Gyönyörűséges!

    VálaszTörlés
  9. Én nagyon szeretem, kolléganőm hozott kóstolóba, még megtöltötte dióval, mazsolával, aszalt gyümikkel, fincsi ;-)

    VálaszTörlés
  10. Azért olyan nagy tepsibe nem teszem, de azért van egy centi egy-egy kalács között... Egyébként én ezt a tésztát nem is kelesztem, csak belemorzsolom az élesztőt a tésztába, aztán mire a krémet is elkészítem és megcsinálom a hat tekercset és összetekerem azokat is, addigra nagyon szépen feljönnek. Isssteni kalács:)

    VálaszTörlés