2018. március 14., szerda

"fahéjas fátyol"....../sütis bejegyzés/

Már a neve ínycsiklandozó... hát még az íze..Tavaly többen is megosztották a facén, többek közt én is, és utána jó páran  kérdezték tőlem, készítettem e...Akkor nem, de most igen, mert amit szerettem volna nem találtam,és eszembe jutott, hogy most jött el az idő hogy kipróbáljam...a link itt van ahogy el kell készíteni, így nem írok róla...Már amíg készült és a fahéj illata belepte a konyhát, maga volt a varázs..Persze aki szereti a fahéjas dolgokat...Én nagyon és az unoka is...
Mikor a püspökkenyér sütő formába beletettem, néztem ,és gondoltam, míg egy órát kel, el fog feküdni az egész, olyan kicsi helyet  foglalt el a tészta,.persze tudtam hogy pihentetés után  nagyobb lesz a térfogata, de még akkor sem gondoltam hogy  egyszerűen kisül az edényből,és mindkét széle kívül  lesz... Visszatuszikáltam nagy nehezen, és kíváncsian vártam hogy  megsüljön..Nagyon finom, puha, illatos...Apa szerint egy vanilia sodót  még elbírna, még finomabb lenne...Nagyon könnyű elkészíteni... és már biztos, hogy készül még belőle.Fotók készültek... nem is kevés...



 oldalról...

fentről...

ahogy kel

sorba téve...

a recept


8 megjegyzés:

  1. Ez valami gusztán néz ki! Ma csülkös bablevest főzök, szerintem megpróbálom megcsinálni, tökéletes lesz második fogásnak a leveshez :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az tutiiiii...én is bableves mellé készítettem el...

      Törlés
  2. Összefutott a nyál a számban :-)

    VálaszTörlés
  3. Egyszerűnek tűnik az elkészítése, talán a napokban kipróbálom.

    VálaszTörlés
  4. Még nem is láttam ilyent. Lehet, hoigy fél adaggal kipróbálom, szeretem a fahéjas sütiket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem bánod meg...Kaptam már visszajelzést, hogy finom lett másnál is...

      Törlés