"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2012. december 27., csütörtök

Még mindig kicsit a karácsonyról...

Sikerült még egy-két ajándékot befejeznem.... karácsonyi ajándéknak szántam...későn jött ötletek alapján... Az idei év  saját készítésű ajándékokról szól . nagy nehezen sikerült összehoznom a tudatlanság miatt..ÓÓ ilyenkor milyen jó lenne egy oktató, aki elmondja, megmutatja egy munka fázisát...Olvasni azért nem olyan, mint mikor megmutatják...Igaz ajándékba kaptam az anyagot, ezt sikerült összehozni belőle.... A varrással is volt gond, de a hímzés.............. subázhattam volna, .....nekem nagyon nehezen ment az arany fonallal a hímzés...Amilyen gyönyörű és szép a fonal, olyan nehéz vele varrni..Azért van benne csak egy minta....elkezdtem, de ki is bontottam, mert minden öltésnél akkora bogot csináltam, minduntalan vágni kellett,naaaaaaaaaaaa és akkor kibontottam, hogy csak egy dísz lesz rávarrva...
Igen. Nagyon keskeny is volt az anyagocska,így sikerült... Nekem nagyon tetszik a megoldásom...Végre kipróbáltam a javított gépemet is, amire rosszat mondott a szerelő/overlock de  alsó kategória/na csak annyi, ha csak hobby szinten varrok, arra minek"" bornyasztó"""" drága gép..Ezt is mondta..

Az üveget is felöltöztettem...Mennyivel hangulatosabb így... gondolom én, és ünnepélyesebb..

//////////////CSAK zárójelbenmondom a sapinak naaagy sikere volt....//////////////////nem is gondoltam..
A többit majd később, ma postás is volt, de azzal majd külön jövök....

8 megjegyzés:

 1. Tetszik :)
  Szuper ötlet ez az "üvegöltöztetés" :))

  VálaszTörlés
 2. Igen ez az!
  Azonos alapanyagból teljesen más kivitelezés!:)
  Jól sejtem az ajándékba kapott kellékeket most egy egésszé hoztad össze?
  Tetszik!

  VálaszTörlés
 3. Az aranyfonallal bizony nem könnyű bánni. nekem úgy megy, hogy csak rövid szálat fűzök be, inkább többször fűzök.
  Vagy leszorítom a kezemmel, a közepe táján, hogy ne pödrődjön, csomósodjon össze. Máshogy még nem próbáltam, csak ezt a technikát tudom! :)
  Szépek a díszeid. Sajnos nekem több ajándék is félbe maradt
  További jó pihenést, ünnepelgetést kívánok!

  VálaszTörlés
 4. Szép az aranyfonalas mintád. Én viszonylag sokat varrtam mostanában aranyszínű cérnával, nekem bejött ha kicsit meghúztam szappanon/gyertyán, mert könnyebben csúszott és nem gubancolódott, még a gép sem szakította el.

  VálaszTörlés
 5. A terítő elkészítéséről írsz. Ügyi, ügyi, de az én figyelmemet is a palack köti le. Neked ez könnyen ment, mellesleg említed, pedig csúúúúúúúcs!
  Varrógép: két rossz gépből próbáltunk egy jót kihozni, mert azonos volt a márkájuk. Nem ment. Az idén vettem egy újat és most immmádom! Van rajta olyan funkció, amit nem is értek, önbefűző tű, cérna vágó. Klassz! De még nem használom, mert nagyon idegen. Szokni kell. De, hogy végre szépek az öltések, pöccre minden működik, avval nem tudok betelni! Én 28 év után mondtam le első gépemről. Sajnos az a tapasztalatom, hogy a mai modern gépektől ennyit sem lehet várni.

  VálaszTörlés
 6. Az arany vagy ezüst fonállal való varrás nagyon nehéz másnak is, de jól megoldottad, szép lett.

  VálaszTörlés