"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2013. december 17., kedd

Kesztyűk..

Mióta Ercsuval beszéltem a fonalas bulin,akkor eldöntöttem kipróbálom  a csipkekötést is kesztyűn...Milyen érdekes, egyszerű dolgoknál néha hogy meg lehet torpani... mert ezt ,meg azt, nem tudjuk, vagy helyesebben ÉN nem tudtam...és igaz semmi ördöngösség nincs benne...


A fonal... nos azt nem tudom... valószínű Lidlis... de jó hogy nem akartam pulóvert, vagy sálat, sapkát belőle...Két méret, két féle minta...Na szóval ezt is kipipálhatom...és olyan jó volt kötni....


 Juliusi képek... "farakás és gázóra" virág.... folyondár...



Folyondár kecskerágó... kép az internetről...Bálintgazdától....
fafojtó

13 megjegyzés:

  1. Júliusi virágképek. Te most minket ingerelni akarsz?" Hagyyá má"- tél van. Jó, tudom, téged hidegen hagy a karácsony és hideg a tél.. Viccelek. Értem.
    Kesztyű: sokat kell mostanában hivatalos dolgokat intéznem és minden központ valamilyen plázában van. Így, míg várok nézelődöm. Olyan kesztyűket látok, ami ugyanerre a formára készül. Finom velúrbőr utánzat, bélésnek puha szőrme, csak éppen nincsenek ujjai. Tudom, a kézfejet védi. De nekem pont az ujjaim fáznak. Nem veszek ilyet. Te mire használod?

    VálaszTörlés
  2. Hú mióta is akartam ilyen kolduskesztyűt ?? A fiamnak horgoltam, nekem meg lefagyhat a mancsom.:-D
    Bár amilyen apróka kezem van nem is nagy meló:-))
    Bea! pont az a lényeg, hogy nem kell állandóan le meg fel venni ha pl keresel valamit a táskádban vagy a zsebedben. Igaz mínusz 20 fokban már nem annyira sikk , mert akkor ténylegesen elfagy az ujjad, de amíg csak ilyen enyhe tél van , addig ez a divat:-)
    Létezik 5 ujjasban is kofakesztyű:-D Gondolom láttál olyat piacon, de annál csak az ujjvégeket vágták le a kesztyűről , hogy visszaadjanak a pénzből például.
    Azt, hogy ebből miért lett ekkora divat évek óta nem tudom.....de szépek nagyon.
    A virágok láttán meg csak sóhajtozom......

    VálaszTörlés
  3. A kesztyű nekem is bejött.csodásak amiket készítettél.Én is néztem először aztán gondoltam nem lehet olyan nagy ördöngősség igy kútfőből elkészítettem.sima csavart mintával.Jó lenne a csajoknak karácsonyra készíteni de ez még a jövő zenéje:))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépek a kézmelengetőid, nekem is van, de csak egy egyszerű, nem ilyen szép mintás.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépek a csipkekesztyűid!

    VálaszTörlés
  6. Vera!!! Fantasztikusan ügyes vagy!!! Csak ámulok állandóan: megtetszett, megpróbáltam, sikerült! - nekem ez vagy Te :))))

    VálaszTörlés
  7. Hát én kötni nem annyira tudok! De ami kézi munka az csak csodálattal tölt el! Ez csudiszép!!! Nekem még sosem volt kézmelegítőm...de mindjárt megkívánom"...olyan szépséges!
    Szép estét kedves Vera!!

    VálaszTörlés
  8. Hogy Te miket tudsz!! Gyönyörű ez a csipke kötés. Klasszak a kesztyűk.

    VálaszTörlés
  9. Mindenkivel előfordul, egyszerű és érthető dolgok nem maradnak meg a fejében, vagy nem akarnak tudatosulni benne :) sokszor kaptam már a fejemhez én is milyen egyszerű!
    Kesztyűid szuper jók, sok hasonló szépet:)

    VálaszTörlés
  10. Ó , de szuperek.!!
    Horgolni szeretnék kesztyűt, de még nem jött össze. Harmadik bontásnál tartok, de valahogy nem akar sikerülni.:-(

    VálaszTörlés
  11. Hűűű, nagyon szépek a kesztyűk!

    (A képek is :) )

    VálaszTörlés
  12. Csinos kesztyűk igazán,de nem fagynak így le az ujjaid?

    VálaszTörlés
  13. Lányok köszönöm... Nos a kesztyűről... Aki egész nap kint van a szabadba és hideg van.... se orrot fújni, se pénzt visszaadni, se virágot szedni sátorba ... és sok egyebbet sem tud ha rendes kesztyű van rajta.... minden alkalommal fel le kell venni a kézmelegitőt... Igen az én ujjaim is fáznak, de ha semmi nem védené a kezem még rosszabb lenne...Egyébként akinek nincs elég vérkeringése, annak is nagyon jó, mert a kéz fejét melegen tartja...A csipke persze inkább csak díszit mint melegit, de ezt is ki kell probálni...Horgolni még sosem horgoltam kesztyűt, gyűjtőm hozzá az erőmet.... kaptam nagyon szép fonalat, ami csak horgolva lenne jó... ráadásul trecs fonal... nem tudom ismeritek e...
    Szóval lányok neki kell állni.... és menni fog... Igaz az elején sok ""füttyszó"" is volt., mert hol valamelyik tű, hol a szem esett le.... hol meg nem tudtam , hol tartok...és mégis kész...és ez a lényeg!!!!

    VálaszTörlés