"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2013. december 1., vasárnap

Szikrázó napsütés és nagy hópihe.

Jó nagy hópehely lett, de szerintem csodaszép.... az apróbb pihék is aranyosak...



 ez az angyalka egymaga marad az biztos...


23 megjegyzés:

  1. Tényleg csodaszép!... és a többi is! Van valami légiesen könnyed érzete az embernek, mikor ezeket a frivol díszeket nézi - pedig biztos nem egyszerű készíteni őket! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Állítólag nem nehezebb, mint más kézimunka fajta...Nem tudom.... egy biztos, nekem hosszú volt az út míg idáig jutottam...magam is sokszor elcsodálkozom hogy milyen szépségesek és nem azért mert ép én készítettem...Köszönöm

      Törlés
  2. Hű, ilyen nagy hópihém nekem is van, tényleg gyönyörű. Tavaly kaptam Éva barátnőmtől. Nem is egyet. Így hát van szerencsém élőben is csodálni. Nagyon szépen mutat az örökzöldek között. A karácsonyfára szántad? Vagy máshova, díszítésként ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva...még nem tudom...fára gondoltam elöször, de túl nagynak találom... Én igazából nem vagyok híve a keményítésének mert elveszti az igazi szépségét, viszont fán, rögtön összecsuklik, összehajlik ha nincs keményítve.

      Törlés
  3. Drága Vera, nem csak szerinted csodaszép:)

    MESTERMUNKA!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, de a mester munkától még jó messze van... de már szépséges...

      Törlés
  4. Válaszok
    1. Igen, köszönöm Emőke... csodálkozom, hogy nem vettem észre, hogy ez a kézimunka van... , mert eddig is volt... de nem láttam, nem fogott meg...

      Törlés
  5. Nagyon szépek, ügyes vagy!....elárulom nekem az egyszínűek sokkal jobban tetszenek mint a színátmenetesek. A klasszikus csipkék is egy színből készültek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes... nekem változó, hogy ép melyik a kedvenc... Van hogy karácsony nélkül is inkább fehérből készítek díszeket csak., máskor meg csak színátmeneteset vagy színeset...A múltkor csak halvány rózsaszínből dolgoztam, mig el nem fogyott ez a szin.

      Törlés
  6. Csatlakozom az előttem szólókhoz. Ők már mindent elmondtak a hópihékről, és készítőjükről. Csodálatosak!!

    VálaszTörlés
  7. Ilyen jó nagy pihéket és vastag hópaplant jósolnak, ha minden igaz, már a Mikulás sem jön száraz csizmával. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Józsi ezt már megcáfolták... Majd meglátjuk.... Még nem kell a hó főleg nagyon sok... azt el is kell takarítani...Szerintem száraz csizmával jön a Mikulás... persze ahol...... most olvasta a párom egy oldalon hogy pörén öltözött szép lányok a Mikulások... Nyitva is haggya az ajtót... ÁLLitólag.

      Törlés
  8. Gyönyörű lett a hópehely, valóban kicsit nagy, de a csomószámokkal játszva lehet kisebbre megcsinálni, láttad az enyémet biztosan.
    Hajlakkal ha lefújod, nem fog összecsuklani:-) Próbáld ki, meglátod, hogy működik:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, köszönöm... Nem hiszed, de a környékünkön nincs ez a lakk amit javasoltál... Ezért még mindig nincs...Idén nem vagyok a csúcson... készités ügyben...

      Törlés
  9. Oh, nem nagy, vagyis nagy fenyőn ez mutat jól! Szépek így a fenyőn, még pár év és teljesen tele lesz és ott is hagyhatod egész decemberben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a nagy inkább csak sima kis terítőként fog funkcionálni..
      Kint hagyni? sajnálnám..... por, madarak eső, szél jól elintézné mindet..

      Törlés
  10. Ezekről csak annyit, hogy: GYÖNYÖRŰEK!!!

    VálaszTörlés