"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2014. szeptember 11., csütörtök

"Tavaszi terítő" frivolitás- hajócsipke és a többi..

Nekifogtam az újabb körnek,  ami kicsit visszafogott, mert a "lóhere" forma nem úgy áll, mint ahogy én gondolom, hogy kéne állni...Katával való levelezésnél jöttem rá, milyen igaz dolgokról írt a mintákkal kapcsolatban... Igaz rengeteg minta van, sőt már választani sem tudunk, de menet közben kell rájönni, olyan pici a minta, hogy nem  lehet látni, ha nagyítunk már elmosódott a minta, kivehetetlen  a minta számozása... Nem érdemes nyomtatni, mert az összes festéket elviszi, és azt sem látni...Tovább bonyolítja, hogy a leírást nem is értem, még magyarul sem, jobban szeretem  a rajzos mintákat...Aztán amikor kézimunkázom más szemüveg kell, mint mikor  a monitort nézem, mert ügye ez is egy lehetőség... hogy a monitoról lesem le a mintát.
Nagyon szeretem"" Renulak "munkáit, és ahogy segít is... vastag számokkal beírja  sokszor a sorrendet is, és hogy ép milyen számú csomót kell készíteni...
Én  segítek magamon is...igaz más el nem igazodik rajta , de most megmutatom...

 Nos a "kisrajzaim"




Renulak munkája és számozása...

Eszembe jutott, hogy pár éve egyszer turkáltam jó kis vékony fonalat... Már jó néhány blogos ismerős is kapott belőle.. Én nem sok mindent készítettem ,de mostanában bogarat tettem a saját fülembe,  hogy elő kéne kotorászni  mert kíváncsi lettem  milyen belőle  csipkét készíteni...Próbálkozom.... majd kiderül... végül is jó vele dolgozni...



4 megjegyzés:

  1. Bár én nem értek hozzá, de a vékonyabbal könnyebb talán dolgozni. Finomabb a húzásoknál, de így nagyobbak lesznek a lyukak..., nem tudom.

    VálaszTörlés
  2. Ennek a vékony fonalnak fantasztikusan szép színe van! Bármi lesz is belőle, gyönyörű lesz! :)
    Elhiszem, hogy megküzdesz a mintákkal, szerintem nagyon bonyolult ez a technika... :)

    VálaszTörlés
  3. Na megjöttem:-)
    Köszönöm , hogy igazat adsz nekem! Sajnos nincs semmilyen sajtótermék ebből a kézimunkából, csak könyv a csipkés webboltban, de mivel én jártam ott személyesen csak a webes része csipke a bolt maga sima kreatív bolt és főleg dekupage technikához árul cuccot. Igaz anno kiharcoltam, h zárjon be addig míg elmegy a raktárba nekem a csipkéhez valóért, de nagyon nem tetszett neki a dolog..... Nos ott lehet rendelni könyvet aranyárban és nem lehet belenézni sem , mert csak postáz és előre kell utalni.
    Azért meg nem dobok ki 6000-8000.- ft.-ot , csakhogy legyen egy "esetlegesen" mintakönyvem , mert frivolitásban is 3 féle létezik a hajós, a tűs, és a horgolótűs technika , és itt a bibi :-( , ha nem nézhetem meg honnan tudom mi van benne?
    Megnéztem a képeid a lóhere mintával semmi gond , olyan amilyennek lennie kell , hisz a két szélső csatlakozik , nem szabadon van.
    Papir cetlim meg nekem is van kb olyan mint a tiéd.
    Jó kis fonal a Liana és a színe is csodás , kár, hogy én már a 20.- vékonyságút nem látom, max a 15.-öst.
    De az abszolút kedvencem az Anchor és a 12.-es Freccia , nagyon szuper fonalak a szívem csücskei. :-) Várom a mailre a válaszod!
    Bocs, ha hosszú voltam, puszi:Kata

    VálaszTörlés
  4. Az a "térkép" nekem kacifántos, da azt látom, hogy a zöld terítő csodálatos...

    VálaszTörlés