"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2011. május 30., hétfő

A nagy segítség...

Többször említettem már  milyen jó, okos ,bátor ,segítő kutyánk van.Mindent lehet mellette csinálni, csak dolgozni nem ...Mindig ott van ahol mi , és igyekszik feltartani bennünket a munkába. Olykor-olykor  jó hogy szórakoztat minket mivel sokszor unalmas a munkánk,Amit el lehet vinni, lopni széttépni ,Ő benne van, Megnézi minden alkalommal, becsuktuk- e az ajtókat, legyen az kazánház, autó, műhely fóliasátor vagy előkert kapu.Most 5éves, azt mondták , megnyugszik. De mikor?????Az udvar tele játékkal, ahányszor csak lehet vitába száll és megkergeti a Cicát. Tavaly hozatunk 5köbméter sódert, másnap reggelre két kupacot csinált belőle. Egész éjjel dolgoznia kellett ahhoz hogy ezt ilyen szakszerűen elvégezze. Szerencse hogy az nap éjjel  nem a garázsba parkolt az autó.Máskor ami nem tetszett virág  a sziklakertembe azt szedte ki és az sem gátolta munkájában hogy volt köztük nagyon szúros is.. Egyik évben a bejárat előtti lugas szölőt szedte ki gyökerestől..Kesztyű , telefon az óljában.
 Mesélhetnék még hogy mennyi- mennyi kárt csinált ebbe az 5évben de ennek ellenére imádjuk és  ez kölcsönös. Ha nagyon hiányzunk neki feláll az ablakba és   nézz befele. Ennek ellenére Ő egy vadállat....  Goromba, rajtunk kívül senkit nem fogad el.Igazi házőrző.....és vigyázz..ránk..



6 megjegyzés:

  1. Szerintem csak segít, viszont nem kellően értékeled a segítséget:) (jutalom falatokat kellene adni a szorgos kutyusnak)

    VálaszTörlés
  2. Jutka!
    Jutalom falat? Nem tudom hány kiló háztartási kekszet kapott egyesével jutalomból

    VálaszTörlés
  3. Igényli a társaságotokat, és ezért mindenre kész!
    Csomag a postán, küldtem egy e-mailt Móninak kettőnk nevében.

    VálaszTörlés
  4. Nekünk is volt kettő is. Hát igen , én is mesélhetnék. amikor a szomszéd zoknijait áthozta hozzánk a szárítóról, mert nem volt még kerítésünk, nekik se, és szépen leteregette az ajtó elé. Persze jó néhányat szét is rágott.:)))

    VálaszTörlés
  5. Erika: Köszönöm!

    Erdős Éva:Szerintem akinek kutyája van , az rengeteg történeteket tudna mesélni! Szívesen olvasnák Nálad is hasonlókat!

    VálaszTörlés
  6. Annyira bájosan írtad le a haragodat és a panaszt, hogy érezni lehet azért szereted. Hát tényleg félelmetes idegennek.Hű, én a cicám miatt lapítok. A szomszédnak van egy gyönyörű vízeséssel kombinált halastava,én meg már kétszer találtam díszpontyot döglötten a lábtörlőn. Gond, de nem tudok tenni ellene.

    VálaszTörlés