"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2011. november 19., szombat

Darus olló... mint ajándék...

Már régóta szerettem  volna egy ollót...DE nem akármilyen ollót...Apa már többször mondta miért nem veszem meg ha annyira kell ez nekem...Elveszti a varázsát ha én veszem meg... A  Csipkekiállításról hazafele betértünk  a PULLI kézimunka boltba, ahova már régóta járok...  Meg lett a csoda ollóm, persze vágni nem ,csak nézegetni lehet egyenlőre...Ja és természetesen egy sárga fonal is velem jött... a többi színből amit eddig vettem,  nagyon jó rózsákat horgolni.. lehet hogy kicsit vastag a fonal, de nagyon szép formája lesz a virágnak...

A rózsák is szaporodnak...igaz lassan,.. mindig akad gazdája szerencsére... karkötő is kész frivolból...

Bepakolva egypár dolog....

Lassan elnyílnak... de addig gyönyörködöm  bennük......

A mai randa időbe....szegényke még virágzik...

Megfagyva....

14 megjegyzés:

 1. Gratulálok! meg van az olló, nagyon szép!
  Mire az én horgolt rózsáim oda érnek neked már sokkal több lesz készen, észre sem veszed az enyémeket:)
  Még megfagyva is tetszik.

  VálaszTörlés
 2. Ez az olló! Eszméletlen jól néz ki! :))

  VálaszTörlés
 3. Mennyi szépség!!!!!veled örülök!
  Képzeld, egy köszörűsmester felhomályosított,hogy ez bizony nem darus olló, -mert én is így mondtam neki, -hanem gólyás olló. És igaza van,ha jobban megnézzük....Hogy honnan lett darus? Nem tudom,de már így marad.:)

  VálaszTörlés
 4. igazi kincs,sok sok munka(kézimunka)órát kívánok hozzá,fonalat és egészséget,időt és rózsás jókedvet,- jók azok a rózsák !

  VálaszTörlés
 5. Well, Google translate is not very good but I think I understand. : ) I love your holder for all your tools- shuttle, scissors, etc.

  Have you tried the tatted roses from Ladytats?

  VálaszTörlés
 6. Gratulálok ! :-)Ilyen ollóm volt nekem is, csak elvesztettem. . .

  VálaszTörlés
 7. Vera gratulálok az ollódhoz! De azért használd is ne csak nézegesd. A rózsáid meseszépek! Most már tényleg jó lesz ha megyek tanulni.......Szép vasárnapot......Puszi nektek!

  VálaszTörlés
 8. Én is imádom a darus ollót, vettem kettőt is szép lassan. Azt ajánlanám hogy használd is, de ahogy nálam és Csipkeherceg is mondta, a végére muszáj hímezned egy ollóőrt hogy ne veszítsd el ;-)

  VálaszTörlés
 9. Köszönöm az ollóm dicséretét...Látom többünknek is tetszik ez a fajta olló... Ki hinné...

  Valóban muris sokszor a fordító de a semminél jobb..

  Szeretem mikor a régi hozzászólók itt vannak, de mikor egy eltűnt visszatér nagyon tudok örülni neki..... Természetesen az újaknak meg gratulálok és köszöntőm itt is őket...
  Ja és persze az ollóőrrel is .,én el tudom hagyni az ollót...

  VálaszTörlés
 10. Verácskám szépek a virágaid, de az olló! na, az nagyon tetszik!
  puszi

  VálaszTörlés
 11. Köszöntelek és örülök Neked... Gyere máskor is...

  VálaszTörlés
 12. Igazán minden kézimunkásnak járna egy ilyen olló. Gyönyörködésre és talán később vágni is (illetve ahogy azt az általánosban megtanultuk: nyírni.)

  VálaszTörlés
 13. Nekem a rózsák tetszenek, de nagyon!
  Az ollóról különben régi gyerekkori képek sejlettek fel bennem. Nagymamám szerszámai közt volt valami hasonló. El is döntöttem, hogy legközelebb, ha haza megyek, kicsit kutatok majd a régi dolgok közt.

  VálaszTörlés
 14. Gratulálok! Ismét szépeket alkottál.ügyi vagy.

  VálaszTörlés