"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2013. augusztus 24., szombat

Fonal..

Már régebben említettem,   hogy Apa beállított, egy nagy  papírdoboz fonallal, hogy egy ismerősünk küldte, hogy csináljak azt, amit akarok vele, mert neki ugyan nem kell..Ezek a fonalak ősrégiek,még a 70-és évekbe voltak forgalomba a boltokba.
Gondolkodtam, vaj' mit lehet kezdeni velük.. Van benne nagyon vékony, vastag ,és ez amivel most kínlódóm..De szó szerint lehet érteni.. Nem is értem, mihez hasonlítható... Vastag, bukléhoz hasonló, akad, tapad, ragad....mindenhez... szóval nehéz vele... Elkönyveltem, akármilyen, akárhogy , de lesz belőle valami... Nagyi kockák születtek eddig belőle, de a letekerése,  sem könnyű.. akárcsak a horgolása../ugyancsak a 70-es évekbe lehetett kapni, szőnyegfonalat, az volt igy feltekerve/.Készítettem jó pár fotót, lássátok ...Valószínű, hogy szatyor születik belőle..




 Minél többet horgolok le , annál hosszabb ilyen " kukac" lesz

Ma elfelejtettem, hogy hétköznap van,igen csak meglepődtem mikor a  postás csak egyszer  csengetett., hogy csomagot hozott.   /tudtam hogy majd kapok/, csak,  hogy miért kaptam az a rejtély...
 Kata itt is nagyon szépen köszönöm...természetesen nagyon örülök...
Ezeket a szépségeket kaptam

Ma végre jött egy kis enyhülés, és kis eső....Kicsit szomorúan  vettem tudomásul, hamarosan itt az ősz, és a  sedum virágja is jelzi...Az őszt szeretem ha  nem nyirkos, de az őszt tél követi, azt viszont nem szeretem.
sedumról    ITT   többet olvashatsz

Rövid a hétvége, kívánok mindenkinek nagyon  jó, és kellemes pihenést!

8 megjegyzés:

  1. Kellemes színű "fonalkukac" jól tudom a testvéreiből nekem is jutott:)) Szép ajándékok, az a csipke......
    Lehűlés erre is van csak eső nem ért még el hozzánk, valószínű egyszer ideér abba sem akarja majd hagyni. Nem tudtam a pozsgás nevét (sedum) nekem is van két tő, szinte szám szerint ennyi virág nyílt ki még rajta és ott a rengeteg bimbó:) mint a tieden.

    VálaszTörlés
  2. Jól tudod a fonal dolgokat...megy felétek az eső, talán oda is ér..Nekem is két cserép van a sedumból..Bimbózik rendesen..
    Ügye milyen szép? az ajándékom....és ha megtapogathatnád azt a csipkét......

    VálaszTörlés
  3. Nos én még ilyen kukacos fonalat az életben nem láttam, pedig anno kötő hurkoló szakmunkásnak tanultam, csak abbahagytam a sulit. Hát ott aztán volt vékony fonal, kb mint a hajszál.....No meg az anyukám kezéből csak alváskor esett ki a kötőtű:-) sokat sokfélét kötött.
    A kis meglepetést örömmel küldtem és megírtam miért....nagyon szívesen!
    A virág meg szép és érdekes mint mindig.

    VálaszTörlés
  4. Ismerem ezt a kukacos fonalat. A 70-es évek vége felé csak ilyet lehetett kapni. Nagy divat volt akkor a subázás, én csináltam faliszőnyegeket és faliképeket. A férjem segített felgombolyítani a fonalat, és ő vagdosta méretre. De ha jól emlékszem, a kötő fonalak is ilyen kukacosak voltak. Először gombolyítottunk, utána álltam neki kötni. Az ajándék csipke nagyon szép, akárcsak a virágod!

    VálaszTörlés
  5. Ha jó ha nem a fonal, azért szépen megbírkóztál vele, a 70- es években voltam kisleány, így nem emlékszem erre a fonalra... miért árulták így?

    VálaszTörlés
  6. Hát ilyen fonalat! Jó szórakozás lehet...D:)) de nem adtad fel és szép dolog készül belőle! Csak horgoljatok szépeket...én meg nézlek titeket"!
    Minden jót kedves Vera!

    VálaszTörlés
  7. Megint nagy fába vágtad a fejszédet! :) Szuper szütyő lesz, igazi "Verás" :)))
    Szép hetet Nektek!

    VálaszTörlés
  8. Most látom a válaszaim elmaradtak...Lányok köszönöm hogy itt vagytok nekem...és a többieknek is...Igen a szütyő..... kézpróbáló ... rendesen.... de hamarosan "pompázhat"a blogomon is mert elkészül..már csak a fül van vissza..................ÚÚÚÚÚÚÚúúútálom horgolni a füleket.....már a bélés is megvan.

    Nagyon szép hetet kivánok Nektek és pusszantás!!!!!

    VálaszTörlés