"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2013. augusztus 19., hétfő

Kalitkás cica....

Sok mindent nem tudok róla... Kiállítási képeket tettek fel a lányok,ott láttam meg...... dobbant érte a szívem, hogy EZ kell nekem.....A fonalakat úgy válogattam össze, van benne DMC, Anchor és Pupets.
Keretem még nincs igazán meg hozzá, helyesebben van, de,.... szóval nem az igazi .  Úgy, hogy ez még várat magára..
Egy kicsit elbizonytalanodtam, mert tegnap itt voltak a gyerekeim, hát. nem voltak tőle elájulva... Lehet, hogy csak nekem tetszett ennyire?????
nos.. ilyen lett a hímzésem..


 Feketén átvarrni. nem volt semmi... és milyen messze van még az október, és akkor még csak megnézik a szemem...


 Varrtam  egy felsőt, most dilemmázom rajta, hogy kell e a nyak kivágáshoz  a dísz hozzá...és ha kell, ezzel a mintával hogy lehet fordulni hogy  szép legyen... Elcsodálkozom magamon, hogy mennyit változik az ember... Ezt a zöld árnyalatot  el sem tudtam volna képzelni pár éve... ráadásul nadrág is van hozzá..


Jó pihenést kívánok és szép hétvégét  minden kedves látogatómnak!!

23 megjegyzés:

  1. Vera, nem szeretem a macskákat, de ez amit hímeztél- gyönyörű!!!!!!
    A hajócsipkéd is szépen alakul!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Emőke köszönöm...Annyi mindent akarok, megérem mindig az elkezdettet befejezni...Most sem tudom mi fogott meg a cicás képen..

      Törlés
  2. A cicás kép nagyon édes, nekem is tetszik! :)
    A felsőn nagyon jól néz ki a csipke, elegáns lett tőle. Ha nem a kertben akarod felvenni, akkor szerintem passzol :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ildikó köszönöm... Hogy mi lesz a felső végső formája a csipkével nem tudom... mert tulajdonkép mindenkinek igaza is van ha csak az elejére teszek, csak ha felfele nem teszek, akkor meg olyan mintha nem lenne befejezve...szóval törhetem a fejem...

      Törlés
  3. Szerintem jópofa a cicás kép :)
    Én nem fordulnék... Szép az a díszítés, feldobja az egyszínű felsőt, de körbe szerintem sok lenne. Így ahogy most van, csak alul (persze végig) így jó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm és üdvözöllek újra itt... Jó hogy a fedélzeten vagy... van gondom, de majd kiderül mire megyek a csipkével, mert persze rá is kell varrni...

      Törlés
  4. A cicás kép nekem is nagyon tetszik! Izlések és pofonok...
    A lényeg, hogy te szereted!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm,és igazából csak azért vagyok kicsit csalódott, most már itt irhatom mert /ezt a részt nem olvassák/, gyerekeimnek szántam...
      Na de igy nekem fogja a falamat dísziteni...

      Törlés
  5. Aranyos nagyon a cicás kép!!! Szerintem varrd ki!!!
    A csipke nagyon szép, nekem a kedvencem a zöld, úgyhogy egyenesen GYÖNYÖRŰ!!!! :)))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anik már kivarrtam ez az...és köszönöm...Szerintem is ez a zöld és ami ennél világosabb tök jó... Persze ebbe sem vagyunk egyformák.... Tök fűzöld polóba jöttek a gyerekeim... eddig meg csak a szürke szin létezett számukra...

      Törlés
  6. Bizony változik az ember! Két éve, mióta rendszeresen követlek teljesen egyértelműen finomult az ízlésed: az a hajócsipkés felső nagyon nagyon jó! Egyszerű, de elegáns. Pont attól, hogy egyszerű és ez a zöld nem az a zöld amilyen a fű.
    Én is várom, hogy a hímzést elkészítsem, mert ötletes! Az én fiamnak sem tetszene, mert IKEA-s világban él, hófehér, hosszú szőrű szőnyeggel. Ez szép egy katalógusban, no, meg nála is, csak szól, hogy arra ne lépj rá. ???? Akkor meg minek? Szóval van közeg amibe ez nem illik bele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bea köszönöm. és külön köszönöm hogy megosztottad velünk a fiad véleményét... Én sem szeretem azokat a dolgokat amiket csak messziről lehet megnézni vagy átlépni..
      Erről egy történet jut eszembe... Szomszéd néni anno sokat himzet és hogy ne porolódjon ,úgy tette az asztalra, hogy becsomagolta naylonnal.

      Törlés
  7. Cicás hímzést táskára is eltudom képzelni, na nem olyanra amivel a tejet, kenyeret hordjuk haza:))) Valami szuper szütyőre amibe a párnád is belefér, különben is mostanában igazán belejöttél a táska varrásba és igazán profi módon készíted őket!
    Blúzod színe és a csipke színe ...... na nekem nehezen elképzelhető szebb színpárosítás egyszóval tetszik, viseld egészséggel, jó sokáig!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm... jó lenne az ötlet, ha himzővászon lenne..De mível azt nem látom így ez kongréra van varrva, ami így ugyan nem látszik nem túl kicsi...
      Na majd ha kész mutatom az egybe a nadrág-pulcsit... Nadrág hála az égnek kész...

      Törlés
  8. A Cicás hímzés a kedvencen , szeretem nézegetni, de mintám az nincs, nagyon sok odaveszett (Kb 1Tb,vagy több nem tudom, de nem siratom, maradt elég)

    Ezzel a mintával nem tudom hogy tudsz fordulni, de sarokmintám van és Grétim is ha nem lenne elég. Csak írj rám emailt, mert most nagyon sokat kell hímeznem.
    Amúgy is készültem egy kimondott apró meglepetéssel, szóval csak írj ha segítség kell.

    Kellemes hétvégét kívánok:Kata




    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hiába na fáradt vagyok a sok éjszakázástól-(
      A mondandóm vége lemaradt, szóval írj ha kell még zöld Gréti szívesen küldök ha nem lenne elég! Úgyis megy egy meglepi miniség neked.

      Törlés
    2. Fonalam az van, köszönöm... a forduláson hezitálok...Vaj mível érdemeltem ki megint?

      Törlés
    3. A levél elment, és ami benne van arról álmodtál már:-)és semmi komolyság.... Lassan oda kell érnie.

      Törlés
    4. még nem ért ide... de most nagyon gondolkodom....

      Törlés
  9. How beautiful!
    Congrats on such a great finish! It looks fantastic Vera!
    Greetings

    VálaszTörlés
  10. Nekem tetszik a cicás képed! :)
    Nálam is előfordul, hogy a családomnak nem tetszik, amit készítek. Nem baj, nem vagyunk egyformák.
    A zöld felsőd nagyon klassz lesz a hajócsipkével. Én sem tennék körbe csipkét, csak oda végig, ahová most odaillesztetted.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm.... Teljesen igazad van... sok- sok dolog van ami nem tetszik a gyerekeknek...Na majd mutatom ha kész.

      Törlés