"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2013. augusztus 21., szerda

Konyhából jelentem...

Lassan elkezdődik  /MÁR TART/ a paprika feldolgozása, kinek így ,kinek úgy..
Lecsónak valót  a fagyasztószekrénybe szoktam feldolgozni és amikor kell akkor főzőm...Viszont amit levesbe, pörkölthöz és amibe kell, darálva, turmixolva, jégkockatartóba  van eltéve ,rég kipróbált bevált dolog...A napokba hozott a párom, mert /még ilyet nem is hallottam/görbe és nem szabványos a paprika így pont a feléért hozzá lehetett jutni. Ki a fene törődik vele hogy egyenes volt, vagy görbe a paprika, ha turmixolva van..Ebbe a nagy melegbe minden ilyen munkát hanyagoltam, de vége  a lazsának,,,, körte eltevés kezdődik...meg savanyítás meg ami még kell...


DE ha már a pirosnál tartok,én is bepirosodtam...Tavaly varrtam egy piros nacit, de nyári darabnak számít, így a próba is elmaradt ..A körülöttem lévő dolgok nem ép a legszebb látvány körülöttem,/nekünk/ de hát ez jutott nekem.../ egy  garázsba voltam látogatóba/ és végre talán nem haraptam citromba...Már egy hete, sőt több mint egy hete tetőfedők dolgoznak a garázsnál a fiamnál.... /nem véletlen mondtam mikor itt voltak nálunk is, többet nem akarom látni őket... Ezek aztán ... a lucaszéke gyorsabban készült mint a tető...
Tudom a jó munkához sok idő kell... meg türelem...

én is  úgy csinálok, mintha fontosat csinálnák

16 megjegyzés:

  1. Jól áll neked a piros! így aztán főzzél sok, sok pirosat.
    Szerelő műhely, nem a te világod.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm...ifi koromba nagyon szerettem a piros színt..Abba a műhelybe csak vigyázzba lehet állni...

      Törlés
  2. Igen, Vera, hordj sok pirosat, készíts sok finom pirosságot télite! Az a garázs nagyon klassz, tele van gépekkel én bizony elmatatnék ott.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Emőke köszönöm...hála az égnek nem érdekelnek a motorok és társai... bár elég sokat hallok róluk...

      Törlés
  3. szerintem is jól áll neked a piros! meg a műhely is :) én mindig is szerettem az ilyen helyeket. meg a motorokat. a lecsót viszont én készre főzve fagyasztom. ilyenkor irdatlan mennyiséget szoktam főzni :) a paprikát nyersen turmixolod?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen a paprikát nyersen turmixolom...A lecsót imádom, tele a fagyasztó. azt csak szeletelem .. jó kis kolbival.... csipősen. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ de finom ja és nokedli.... hozzá

      Törlés
    2. nokedli? soha nem hallottam, hogy lehet hozzá. belefőzöd? abban a faluban, ahol gyerek voltam, csak rizzsel vagy tojással készítették a lecsót. itt, szarvason már többektől hallottam, hogy tarhonyát főznek bele. de a nokedlit tőled hallom először. felétek mindenki így csinálja?

      Törlés
    3. Rendesen fözől nokkedlit és annyit teszel a tányérodra amennyit akarsz, rámered a lecsót.... párom nem szereti, pedig tőlük van a szokás... én imádom....Nem tudom más hogy csinálja... Ha marad lecsó másnap tojást üt rá a párom, viszont azt én nem szeretem.
      És mielőtt elfelejteném, kanállal szaggatom a nokedlit.én nem szeretem azt a tolikolóst amit húzogatnak nokedliszaggatót..Anyú is rizssel tálalta... most hogy mondod..

      Törlés
  4. Micsoda pompás ötlet ez a jégkockatartóba zárt pirosság !Nagyszerű !És csini vagy a pirosban valóban. ja! és a kalap horgolásáról lemondtam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. zöldségzöldje is igy van eltéve...és köszönöm
      Elmondanád miért mondtál le a kalap horgolásról? Esetleg tudok segíteni?

      Törlés
  5. It looks delicious and I love the red color.

    VálaszTörlés
  6. jééé, de jó ötlet ez a jégkocka tartóban való fagyasztás :O eszembe nem jutott volna:)) ezt én is megcsinálom!

    VálaszTörlés
  7. Bizonyára látjátok megmakkant a rendszer... kétszer háromszor teszi be a megjegyzésemet...ezekből csak egyet hagyok meg .majd..

    VálaszTörlés
  8. Nem is mondtad eddig! Tudsz esztergálni? :)

    VálaszTörlés