"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2011. január 30., vasárnap

Megint a csirikről...Nem rég számoltam be a csincsilláinkról. Sajnos pár nap elteltével beteg lett a fiú csincsilla, hiába vittük orvoshoz.... Csendbe elaludt. Nem írok róla bővebben, sokan tudjuk milyen érzés fog el ilyenkor bennünket....DE :: a párja, innen számolva nem evett, csak "gubasztott"
Nehezen sikerült vennünk neki egy társat, aki ráadásul sokkal kisebb és fiatalabb a mi Csirinknél.Azt hittük innen számolva rendbe lesz minden..., de nem lett..Féltettük a picit, nagyon komoly harc volt a ketrecbe. Én még ilyen hangokat sem halottam, úgy tűnt komoly gondok lesznek a közös tartásukkal. Szegényke úgy nézett ki mint a süni, mindenhol szőre állt ki, csomóba, füle konyult...Mintegy másfél nap után a pici a miénk hátán feküdt, egymás mellett aludtak, együtt ettek, esznek. Azóta csönd van , elfogadta.A pici fürdés közben lett fényképezve.
Cica csak megnézte, tovább már nem foglalkozott vele., és csak remélni tudom hogy az állataiknál minden rendbe lesz.

3 megjegyzés:

 1. Ó, nagyon sajnálom, Vera!
  De azért az jó, h csitultak a kedélyek. Igen harcias jószágok tudnak lenni a csincsillák, nálunk is ment a verekedés két napig, aztán nyugi lett... sok örömet bennük:)))

  VálaszTörlés
 2. Szegény csincsi, de sajnálom:(
  Remélem most már megszeretik egymást és örülnek a közös létnek.

  VálaszTörlés
 3. Remélem mostanra már megnyugodtak az állatkáid!
  Legyen sok örömötök bennük!

  VálaszTörlés