"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2011. október 9., vasárnap

Egy kis xszemes...és kötés-.

Elég rég volt a kezembe xszemes, mivel majdnem minden időmet elvette a frivol tanulása..Ennek a képnek már egy negyedét a tököst megvarrtam már ajándékba.. még mindig tetszik az egész kép, így nekiálltam,de abba maradt.Remélem hamarosan újra neki fogok hímezni.. nem jó ha ennyire kiesik az ember a ritmusból...Gondoltam megírom, hogy hol tartok, de fölösleges hisz látszik a képen ..Ezer éve nem varrtam rámával... rájöttem milyen jó használni, hisz a lyukakat is jól lehet látni, főleg nekem... hisz mindig  akad probléma a szememmel....kaptam egy nyakba akasztós nagyítót... hmmm.. egy kacattal több van..






Itt az egész kép. Ilyen lesz majd ecccer...

Közben a menyem vett moher fonalat, hogy kössek belőle "valamit". Ezzel több problémám is van,  kötöttem mintát, visszabontani lehetetlenség.Ráadásul vastag is tehát akármit nem lehet belőle készíteni.Már régóta tetszett egy kendő mintája... na ezt nem kellett volna... röviden.:- hiába a szemek száma stimmelt a mintáéval, de  a kötés nem hasonlított a mintához..Jól kinevettem magam... nem tudom járt e már így más is... nem részletezem..
Most vár sorsára hátha jön egy jó ötlet...

vár a sorára...




Köszöntőm új követőimet:..     Szilabi,   Romi

7 megjegyzés:

  1. A tökös részletet élőben is szerencsém volt megcsodálni........tetszik a házacska is, főleg a színei.....
    kíváncsian várom a többi részletét is! Nagyon ügyes vagy........csak csodálni tudlak!

    VálaszTörlés
  2. Hajrá-hajrá... szép a kép tessék hamar kihímezni:-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép az xszemesed! Bár sok sok türelem kell hozzá, mert itt még a sablon sincs ráfestve mint a goblennél :-O...na ez az ami nekem nem menne így. Minden elismerésem!
    A moheres inkább valami egyszerűt kíván, ne bonyolult mintát találj ki hozzá, mert akkor nem érvényesül a puhasága.

    VálaszTörlés
  4. A hímzett kép gyönyörű lesz!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép a minta és rámán varrni sokkal jobb. Ha a nyakba akasztós nagyító gondot okoz, van egy más megoldás is, nekem is van, egy nagyítós lámpa, melyet valami alkalmatosságra fel kel erősíteni, hasonlóan mint az íróasztal lámpákat, olyan magasságban, ahogy neked ülve megfelel, a nagyító mellett egy égő is van, alá helyezed a hímzést és már minden könnyebben megy. Pár évvel ezelőtt vettem, nálunk kapható volt kézimunka boltokban. Érdemes utána nézni mert a látás csak gyengébb lesz. Remélem segítettem.

    VálaszTörlés
  6. ennyit böködni nem lenne türelmem, és a látásom sem a régi, pedig a végeredmény nagyon szép. Gyanítom, nem egy kapkodós munka... Kérlek, küldd át a címedet a hovakerultem@gmail.com-ra, és postázom a szappankádat. szép estét neked.

    VálaszTörlés
  7. Erika!
    Remélem a többit is látod majd, hogy készül, csak nekem is idő , idő kéne...

    Cathlen Kata!
    Jó igyekszem...Te is tudod nem lehet elkapkodni..

    Csipike!
    Én varrtam jó néhány goblent... nem tudom igazából eldönteni melyiket könnyebb. Mindegyiknek más varázsa van... még készités közben is..

    Beáta!
    Köszönöm... persze Te sem panaszkodhatsz ... gyönyörűeket hímezel...

    Rózsa!
    Köszönöm, segitettél... Lassan a szememet kéne cserélni.. sajnos... van mikor jóbb, van mikor rosszabb..

    Niki!
    Köszönöm.. mint már írtam, sajnos a szemem nekem sem a legjobb...nem egy kapkodos munka az már biztos.. de majd kész lesz valamikor.. Mindig van más is amit csinálok ..
    Itt is köszönöm a szappankákat...örülök neki

    VálaszTörlés