"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2024. január 16., kedd

Január-tél-hó

 Igazából nem gondoltam hogy elér  bennünket is a hó... de elért...Ma reggel már olvadt is kicsit, de fagyott is, igy aztán egész napra maradt egy kis hó...Igy a bűn jelek is meglettek, nem azért mert nem tudtuk, hogy beszakította a hálót, ajtót, azért is bent a sátorba jön megy forog a salátába, hagymába...Nappal jó gyerek de  amikor eljön az este  és ki kell mennie, megy a műsor...2éves koráig rendezkedett, aztán elmaradt, most újra elkezdte... hogy azért mert egyedül maradt, mert még most is keresi a cicát, vagy amit kapott implantátum első része, ami a férfiasságát fogja megnyirbálni, ezzel viszont megváltozhat a viselkedése..A szőrén már észre is vettük a változást. nem tudni,..de már bent tudjuk,  hogy megint csinált valamit, mert el megy a helyére...Cica nyomokat is láttunk, igy látogató is van éjjel... a terasz üveg tetejéről  is hallottuk már lecsúszni  idegen cicát..

Visszatérve.. nem meglepő a hó... elvégre tél van...Vagy 35-40 éve mikor jöttek köszönteni bennünket, térdig érő hó volt, gyalog fel a dombra.. Nem volt könnyű közlekedni.






















itt vannak a nyomok ahogy a sátorba bement...le se lehet tagadni
itt sétált igaz az uton...
 ez ma a városba menet, a szántás...

erőlködött a nap, nem sok sikerrel...
kedvencem... csipkés kopasz ágak...

olvadás...


köszönöm... a figyelmet...

10 megjegyzés:

  1. Jó nézni a szép havas fotókat, de valahogy most nem kívánom ide, pedig délutánra állítólag hozzánk is megérkezik.
    Nyomolvasás is volt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szép, szép, tetszik, de csak az ablakból, és nem nálunk...Ügye? le se tudja tagadni hogy bent járt... nem tudom mi a fenét szöszöl..és ás is, soha nem ásott eddig...Most mindenen áttör és akkor is bemegy... Tavaszra valamit ki kell találnunk, nem azért dolgozunk, hogy mindent tönkre tegyen...Elég csak mondanom, hogy mit csináltál, és már megy is a helyére...még neki áll fejebb...De láttam, van cica nyom is...Nagy bátorság... azért az idegen cicákat nem szereti...

      Törlés
  2. Mi meg várjuk a havat :)) ha mát irt rekedtünk ahol hó is esélyes erre a télre, azt reméltem, hogy lesz egy igazi nagy hóhullás, és sétálhatunk a friss ropogós hóban egy jó nagyot... de sehol semmi. Hullott valami, de nem annyi, hogy takarja a barázdákat vagy éppenséggel vakondtúrásokat, és nagyon hamar elolvadt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ma olyan volt mintha jég esett volna, már tegnap is akart olvadni, de nem tudott, ma jég darabok formájában kezdett potyogni, a hó átalakult, utána meg mintha leszakadt volna az eső, annyira esett a megmaradt hó, és természetesen eső is esett délután...80-as években kezdtünk kertészkedni... annyi havat lapátoltunk és mentettük a sátrakat, hogy én akkor utáltam meg...Akkor azt gondoltam ott halok meg, ahogy a sátrakat mentettük, annyi hó volt... volt hogy a szemünk előtt csuklott össze a sátor, és mint a kártyavár omlott össze...Igy talán érthető amiért nem szeretem a havat... és ha nem muszáj nem is megyek ki napokig... még az udvarra se...Volt hogy éjjel kis kint mentettük a fólia sátrakat...
      De ha már itt vagy... bocs de már restelltem újra kérni meghívót, mert nekem mindig valahogy , nem sikerült a belépés...helyesebben az elsőnél engedett csak be, mire mentem volna vissza, már nem tudtam a blogodba bejutni... előre is köszönöm...

      Törlés
  3. Alex lebukott! :-) Imádom ezt a kutyát! Hát kérem szépen végzi a dolgát, őrzi a házat, telket. Biztos hogy észlelte a cicát és lehet hogy haverok lettek. Szépek a havas képek, nálunk ömlik az eső, már térdig érne a hó ha az esett volna.

    VálaszTörlés
  4. Szerintem ételallergiás lett a régi táptól. hiába vannak" menő" gyártók, sokszor övéké a legrosszabb táp. Szerencse, hogy párod talált olyat ami végre jó neki. Azért figyeljétek az összetételt, de az is lehet, hogy elég volt csak másik gyártó terméke aki más adalékot használ.

    VálaszTörlés
  5. Jók azok a lábnyomok, legalább látjátok merre garázdálkodik Alex úrfi :D :D
    itt nem is igazán volt még tél havazás szempontjából, most van olyan igazi hóvihar szerű időjárás, latyakra esik, hajnalra még eső volt, szóval erre szoktam mondani, igazi fos idő van, bocsi a kifejezésért. Már nekem ennyi elég is lenne a télből, ezt most valahogy nagyon utáltam eddig, de biztos a sok eső miatt.

    VálaszTörlés
  6. Tetszett a lábnyomos fotó, mindig nyomozok én is kik jartak itt éjjel? A rossz élményekert kár, mert szép,s végre hullott is hó. Mondjuk itt mutatta csak magát. Legyen meg, én nagyon szeretném. Ej, ezek az emberek, gondolja magában Hóanyó, kinek a kívánságát teljesítsem?

    VálaszTörlés