"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2020. október 26., hétfő

Újabb maszk...

 Bevallom, amikor a legelső maszkokat készítettem, nem gondoltam hogy folytatása is. lesz.. ráadásul elhúzódik ez az egész állapot.Akkor többet is varrtam, egy-két barát, család és magunknak is...Nem vittem túlzásba a varrást, valahogy nem megy a varrása, valószínű frusztrál, vagy nem tudom... képtelen vagyok egymás után két maszkot összehozni.,és nem azért mert olyan nehéz... egyszerűen nem  megy...Szerintem ez a fajta a legegyszerűbb, bár nekem a másik fajta jobban tetszik, de ez volt az első, apa ragaszkodik ehhez...Ám legyen, neki kell a több...Még fél napot hordani is elég ....Valahogy megváltozott minden, a maszk alatt nem tudod ki áll veled szembe...Nincs ölelkezés jó barátokkal ,ismerősökkel... Maszkban nem érteni a másik fél mit mond, igazából a beszélgetés sem megy. Elmarad az 50 éves találkozónk, a vírus miatt...Ha vevő jön az udvarba, újra maszkot tesz fel....Fulladok amúgy is, nem szeretem... de kell.

Minden maszkra merevítőt vasaltam, ez által,erősebb tartása lett, levegő se ki-se be.A forró fertőtlenítőt a gumik se szeretik...hamar megernyed


Egy kis sütkérezés...

volt szerencsénk egy ilyen tüskébe belelépni, de autógumival.... Azt  mondhatnám szerencsések voltunk, hogy nem cipővel.... így csak a gumi sérült és a pénztárca....







Megint előtört az, az aggodalom, hogy mi lesz a bloggal...mi lesz ha egyszer a rendszergazda azt mondja, érdektelenség miatt bezárja...mi lesz velünk akik maradtunk...akkor előjönnek, azok akik itt hagytak bennünket, helyesebben a bloggert ., hogy jaj ne mááá...lassan olyan mint az iwiw, bár itt más a formátum...és beszippantotta a face egy mozdulattal.Hogy mennyire jó... lehet rajta elmélkedni...Sok jó dolog van..és sok rossz...Magyarázzuk be magunknak, hogy azért írjuk a blogot, hogy könnyebben visszanézzük ezt vagy azt.... De ez csak részben igaz...Sokszor napokig áll az egész...Miért megy a külföldieknél, nálunk miért nem? Ott is sokan vannak , áttelepültek a facéra... mégis a blogja is él.
Sok érdekességre tesz szert az ember, sok mindent  megtud,...megtanul ..van segítség is ha kell...
DE annyi sértegetést, gorombaságot, durvaságot mint ami mostanában van... hogy mit meg nem engednek az emberek maguknak....Semmi illem...Sok esetben egymásnak esnek...

Én nagyon sajnálom azokat a blogosakat akik itt hagyták a blogot a face miatt.lehetne ragozni, de úgy érzem felesleges, mindenki maga dönti el, hogy hol ,és miben vesz részt, mire szánja az idejét...

Köszönöm a figyelmet... Vigyázzatok magatokra,és egymásra....

20 megjegyzés:

  1. Visszatérve a blogos témához, sokan beszüntették a blogjaikat, vagy csak nem írnak rá, talán nincs idejük mindenhol naprakészen ott lenni.Saját választásuk és döntésük. Viszont én úgy érzem akik maradtak azok is már csak saját m agukért vannak itt, nem kimondottan érdekli a mások bejegyzése, talán elolvassák, de már megjegyzést nem is hagynak.....és nem is vágynak rá, hogy az ő posztjaikhoz is hozzászóljon valaki. Gondolom azért mert csak a különösen jó posztokhoz van megjegyzése a rosszakhoz minek írjon bármit is azt megteheti a facén, ott bizony vannak akik ebben élik ki magukat, hogy mások munkáit, gondolatait leszólják. Itt azért még nincsenek kirívó beszólások, már arra gondoltam az érdektelenség = beszólás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy bőven kifejtetted... bizony így van, mégha ,nem is akarom ezt hinni.próbálom bebeszélni magamnak, hogy rosszul gondolom.

      Törlés
    2. Vera! Ha hiszed, ha nem én a Facebookot hagynám ott a fenébe. Új felület, vacakabb mint a régi, macera a visszaváltása. Igaz ott is elmentem a kész vagy készülő dolgaim, hogy meglegyen, mert a gépem megy tönkre. Új meg már nem hiszem, hogy lesz. De elég naponta 1x2x felnézni moderálni. Mert biza sokaknak elgurult a gyógyszere. :-( A beszólásokat, meg ki kell szűrni, ha vannak.
      Inkább blogolok! Szépen csendben, aki akar olvassa, aki nem az tovább kattint.
      Mivel most váltott a blogger s felületet, remélem nem fog megszűnni.

      A maszkot , meg én sem szeretem varrni, nem jó érzés, de muszáj. Kell a tartalék, mert ki tudja meddig még......

      Törlés
    3. Egyébként egyre több vita van több csoportnál is...Nem véletlen van a közmondás, "ahány ház, annyi szokás"nos ez igaz, és mégis képesek összekapni hogy ki készíti el a krumplilevest, vagy egy kutyát kell e ivartalanitani...és ez csak egy példa, és akkor ne is beszéljünk, hogy kiosztják egymást a kézimunka csoportokban is...csak azt nem értem, hogy lehet hogy a tisztelet meg sehol...Én inkább olvasom a csoportokat,sok jó elhangzik, de ez az acsarkodás ép nem hiányzik...
      Ennek a levét isszuk meg, mert a blogoknál nagy csend van...Én azt a nagy és jó életet hiányolom...
      A maszk szükséges rossz, és gondolom mindenki nehezem áll a varrására, mert nem disznek kell!

      Törlés
  2. Sokan azért mentek a fészbukra, mert ott nagyobb a közönség :)
    A blog menthető lenne... egy domain nevet kell hozzá csatolni, (hogy a cím ne vesszen el), és időszakos biztonsági mentéseket készíteni. Ezzel a két dologgal ha a blogger meggondolja magát és nem biztosítja tovább a felületet, bejegyzésekkel együtt lehet költözni más helyre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó hogy itt vagy...Szerettem a blogodat... de mióta bezártad...Most olyanokat írtál, ami"nem magyar".Apszolut nem értek a géphez...Ahogy be lett állítva minden úgy van...Én csak itt írogatok, és még hogy a képeket fel tudom tenni.Szoktam mondani két gombnál ne legyen több, de nem igy van, mondják a korral haladni kell, én nem tudok, csak próbálok kúszni.

      Törlés
    2. Huh... hozzám be lehet lépni felhasználólnév/jelszóval! Ha gondolod küldök egyet a kapcsolatnál feltüntetett email címedre.

      Törlés
  3. Szerintem a blog állandóbb, mint az FB, legalábbis a korombeliek egyre kevesebb időt töltenek ott, én sem kedvelem már. Egyre inkább távolodom a virtuális világtól.
    Sokat gondolkodom a blog lementésén, kinyomtatásán. A kézzel írott naplón. De azért még kicsit vagyok, újra és újra felbukkanva.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen... sokszor eltűnsz... de jó hogy visszatérsz...
      10 évet lementeni?

      Törlés
  4. Én is ezt a típusú maszkot "szeretem"! Muszáj hordani, már csak a saját lelkiismeretünk miatt is,meg a félelemtől is.
    Jaj, az a tövis! Még nézni is rossz! Az iskolánk szomszédjában volt a kerítésnél ilyen krisztustövis fa, de szerencsére a tövisek nem hullottak róla, csak a termése.
    A blogról nekem is ez a véleményem, félelmem. Remélem, hogy nem jut az iwiw sorsára! Az a hangnem, amit a fb-on megengednek maguknak emberek, az a vitastílus! Ááááá, elmegy az ember kedve az olvasástól.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én alapból nem sokat járok el itthonról, nekem nem sok maszk kell,apa meg ezt a modellt szereti...akkor legyen ez.
      Bizony ezek a tövisek a cipőn is keresztül mehetnek... mikor megláttam, rögtön az jutott eszembe, hogy milyen szerencsénk van,hisz mi is ott mászkáltunk, ahol az autó volt és nem léptünk bele...Angyalka vigyázott ránk.
      Egyre több"cirkusz" van, és teljesen mindegy melyik csoportot olvasod.valahogy a tisztelet elveszett egymás iránt

      Törlés
  5. Több, mint tíz éve blogolok. Volt olyan időszak, hogy hetente írtam új bejegyzést, volt, hogy csak havonta, vagy még ritkábban. Függ attól is, hogy van-e mutatnivalóm. Valamelyik bejegyzésemre több, valamelyikre kevesebb érkezik... Az általam követett blogokat rendszeresen megnézem és igyekszem megjegyzéseket is írni. Facebookom van és egy-két kézművescsoportban is benne vagyok, de egy kezemen meg tudnám számolni, hány bejegyzést írtam oda. Nem tetszik, hogy ott időnként egymásnak beszólogatnak az emberek, így hát inkább már meg sem nézem.
    Én azért remélem, hogy ez a felület maradni fog.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen igazad van...Többen is irják, mert megújult akkor biztos nem zár be... nos... igy legyen, csak én azt látom, hogy nagy csend van, egyre kevesebben blogolnak,és most nem egy hónap kimaradásra gondolok, de sokan már 4-8 éve elmaradtak...mert hogy nincs ideje rá... közben...tudom mindenki maga dönti el...
      Mikor látom hogy van ,hogy napokig nincs új bejegyzés,meg sem mozdul a blog, aggodalom fog el...

      Törlés
  6. A maszk készítés nekem sem megy, de ez köztudott, hogy nem szeretek varrni, nem is próbálkoztam vele.
    A bloglás jó, rengeteg ötletet látni, szép munkákat. Itt nem az egymás leszólása megy, örülünk egymás sikerének.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére itt nincs , beszólongatás,sértegetés,bár én kaptam, nem tartom érdemesnek, az illetőt hogy említést tegyek róla...

      Törlés
  7. Tavasszal varrtam egy csomó maszkot, azóta nem készült újabb. Igaz vettem két spécit, mikor hazamentem anyukámhoz. Orvos mondta nekem, hogy nem kell eldobni azt a nagyon jó (FFP3) maszkot, van egy gyógyszertári szer, le kell vele fújni kívül-belül és használható újra.

    Vera, úgy gondolom, hogy nem újították volna a bloggert, ha meg akarnák szüntetni a közeljövőben. A google meg hatalmas, szerintem neki ez egy kis szelete a rendszerének. Úgyhogy ne aggódj, biztos hogy nem törlik a blogolás lehetőségét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most több maszkra volt, van szükség... de talán már nem kell varrni, bár van még kiszabva,és az elég lesz, bár kitudja meddig kell hordanunk...
      Úgy legyen, ami a blogot illeti.De jó lenne egy kis mozgás is...

      Törlés