"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2024. május 31., péntek

Zöldséges...

 Szándékosan nem csináltam bejegyzést, úgy is csak az érti, aki benne van, jártas a dolgokba., saját bőrén érzi..Szinte görcsösen, erőnkön túl akartuk  hogy szép, és jó palánta legyen., megtettünk mindent sőt... többet is.....Hogy milyen magokat ,  hagymákat lehet venni, azt most  nem is részletezem,Nem kikelő magok, nem  az szín... pár darab mag, borsos áron, nem az van benne ami rá van írva... a kínálat szinte semmi, vagy olyan áron a mag, hogy annyiért már meg lehet venni a kész terméket.....és akkor nem beszéltem az időjárásról, ami bennünket teli talált... 2x volt -4 fok, napokig, hetekig napközben is hideg...akkor hirtelen a fagyok után 35 fok... Nos hát... egyik sem megfelelő a magoknak.....Olvastam az ilyen kikelő palánták, vagy nehezen vagy egyáltalán nem tudják kiheverni a hideget...Egy szóval itt már nincs mit kezdeni...Szerencsétlen palánták hogy néztek ki, és képtelenek voltak a kiültetés után beindulni... csak néztek felfele... közben majd hő gutát kaptak a melegtől..Csodálkozás van. hogy vajon miért árulnak cserepes, tápkockás palántát 400-450 forintért... nos ezért..A mi magvetésünk hiába volt fólia alatt hugarocellel körbe rakva, plusz még egyszer takarva fóliával, mégis megfázott.

A napi föld lazítás, öntözés, simogatás... nem vezetett sehova, csak nézelődtek, mire mondtam apának nem veszítünk már semmit, van maradék műtrágya, szórja ki,,, vagy beindul... vagy ..

Most úgy tűnik kicsit belendültek, majd meglátjuk..A tök kiültetés után másnap kapott egy jégverést is... Szóval jó kis évünk van..,,,, lesz...,,,,,innen lenne jó " nyerni".

akkor a képek május...csak úgy. Köszönöm  a figyelmet...























A kukoricából kb 6-7 mag kelt ki...nem is fotóztam...

2 megjegyzés:

  1. Nagyon is értem hogy miről írsz! Ugyanebben a cipőben járok: a palántáim megfáztak, a rettenetesen drága babok ki ki se keltek, az uborkát, salátát rögtön letarolták a csigák,.... Nagyon sok szépséged van! A ti babotok már virít, az a cukkini, tökfélék gyönyörűek. Van itt azért bőven örömködni való! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. I can understand where you are coming from we are having the same problems.

    VálaszTörlés