"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2014. augusztus 6., szerda

Hibiszkusz....és fehér..

Pár éve kaptam Csiffytől ajándékba, de mivel  már akkor sem volt helyem, egy vödörbe raktam. Nem érdekelte hogy sínylődik, nem jó helye van, de már első évben is szép nagy virágokat hozott.Persze későbbi években sem volt másképp... Sőt, idén úgy tűnt megbosszulja hogy pici edénybe van, sokáig aludta téli álmát...Valamiért mégis feléledt... Szerencsémre... Mindig megdicsérik, hogy milyen szépséges....Bárhogy keresem az új helyét, nem találom..





 "rágcsálok" is szeretik



 "látogató"

Egy kis kiegészítés  FRISS...Panni írta, hogy selyemmályva... gyorsan utána néztem... nem az, de hoztam róla egy kis infot..

12 megjegyzés:

  1. Csodás, fehéret még nem is láttam soha ......
    Remélem titeket megkímélt a vihar, itt tombol már lassan egy órája :-(

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, más is mondta, még ilyen hófehéret nem is látott...Én meg nem tudom, mert míg meg nem kaptam ezt, nem érdekeltek ezek a hibiszkuszok...Viszont ez az egy nagy becsben van...minden nap megnézem..
    Ma egész nap esegetett,hol csak ép.. ,hol jobban... most állt el nem rég... Most Ti vagytok soron... ép néztem az időképet...

    VálaszTörlés
  3. Vera, akkor most csatlakoznék... én sem láttam még fehéret. Pirosat, rózsaszínt, barackszínt igen.
    Nagyon szép, becsüld meg, ha ilyen hálás. :-)

    VálaszTörlés
  4. Kár, hogy a vödröt nem fényképezted... így el sem hiszem, hogy egy vödörből nő ez a csodavirág... :)

    VálaszTörlés
  5. már tavaly is rajongtam érte és csodáltam...most megint azt mondtam magamban: addig nem halok meg, míg nekem is nem lesz egy ilyen fehér hibiszkuszom :))

    VálaszTörlés
  6. a házunk előtt van egy télálló fehér hibiszkuszunk, de ez sokkal szebb!

    VálaszTörlés
  7. Azt gyanítom, hogy ez a mocsári hibiszkusz, alias selyem mályva...Csodaszép...Próbáltam magról szaporítani, de nem sikerült...

    VálaszTörlés
  8. Igen ez a mocsári hibiszkusz, irdatlan mennyiségű vizet kíván és azt óriási virágokkal hálálja meg. már láttam 40 cm átmérőjű virágot is. az viszont nem jó, hogy csak 1 napig van 1 virág. az ismerősöm akinek sok van, tőosztással szaporítja.
    télen is dédelgeti, nehogy megfagyjon :) Itt okosodok: http://www.botanikaland.hu/hibiscus-moscheutos/mocsari-hibiszkusz/

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm a megjegyzéseket.... a vödör is le van fotózva... Minden évben be lett vive a fóliába... aztán olvastam hogy fagyálló,így az elmúlt évben kint maradt... Szerencse hogy nem volt annyira hideg, mert a nagyon minuszokat nem igazán szereti..
    Mariska köszönöm... most kitettem, sok virágról van info...

    VálaszTörlés
  10. Gyönyörű örülök, hogy megmaradt és gyönyörködsz benne, láttam a jegecskék is nagyon szeretnek nálad. Sokszor gondolok rád, szeretettel ölellek.
    Csiffy

    VálaszTörlés
  11. ha jól emlékszem kaptam a magot és úgy nevelgettem,sajnos nálam nem maradt meg

    VálaszTörlés