"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2014. augusztus 31., vasárnap

Iciri-piciri kis szívecske,kis mintával..

Az előző illatpárnáról esett le egy párcentis kis anyag darabocska.Már ép el akartam dobni, de mégis inkább a varródobozba hajítottam.Nézelődtem  , minták közt, és eszembe jutott a mamám, aki anno egy francia varrodába dolgozott fiatal lányként.Ott tanították meg a varrás és hímzés minden csínyát-binyát.Jutott ez eszembe, mert olyan mintákat találtam, amit akkor megpróbált átadni nekem, fiatal bakfislányként,  kevés .sikerrel...Mindig "francia varrásnak" emlegette.Most megpróbáltam az emlékeket előhalászni..... Tudom valahol le is van írva... de kíváncsi voltam  mi maradt meg.. nem valami nagy sikerrel jártam, hamar fel is adtam, de közben egy másik öltést is csináltam.... és akkor jött, az ötlet, nemáááááá... nem fogom eldobni, legyen akármi mi is... Most hosszabb az írásom, mint a kis mintám... ÉÉÉÉÉÉés  mi más lehetne mint illatpárna levendulával töltve...Sajnos levasaltam az anyagot,így a minta is lelapult...jó volt arra hogy kicsit elidőzzek a múltba.
Jók ezek a barangolások..... sok mindent előhoznak... előjönnek a régi emlékek....



Itt a szeptember...
Szép hetet!!!!!!!
pár apróság..........

10 megjegyzés:

  1. Nagyon szép és egyedi illatpárnád van!!! Ügyesen varrsz szívet, én nem mertem még eddig megpróbálkozni vele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az öltéseket nagyon apróra kell állítani és lassan varrni... Ez sem tökéletes....de elmegy...Emlékszem az első ,tök szögletes lett...Azt gondoltam először, könnyű szívet varrni.... de nem az...Fogj hozzá bátran...Gyakorlat teszi...és köszi hogy itt vagy.

      Törlés
  2. Én az előző csipkésedet nyúltam le bevallom . Találtam egy kis darab halványkék Aidát arra varrtam ezer éves 1 szálas UC hímzővel levendulát és az aljára a mintádat hajókáztam. Fotóznék de esti sötétség van sajnos :-( zuhogó esővel, mert az kell ám baromira:-(((((
    De talán holnap világosban, próbálok szín-hű képet csinálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ha megtetszik az ötletem... használd csak....
      ma éjjel 2 órakor jött meg a zivatar... aztán reggel fele megjött az eső... pár óra alatt 50 milliméter esett... A front is megjött..
      örülök hogy élek...A képeket meg várom..pusz..

      Törlés
  3. Ez nagyon édes, hasonló szívecskéket tervezek én is majd már karácsonyra.
    Én a francia varrást úgy ismerem, hogy először az anyag színén varrjuk össze az anyagot, aztán a visszáján, így eltűnik a színén a varrás, és nem kell tisztázni, Sokat varrtam így , amikor még csak nagyon egyszerű varrógépem volt.
    Hogy hímzésben az milyen öltés, azt nem tudom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól írtad.és köszi.. Amikor anno sima gépem volt, én is használtam ezt a fajta varrást, jó hogy így leirtad... De nekem ugy rémlik a himzésre is mondta. a mamám..... de hát végül is mindegy.../selyem, vagy nagyon vékony anyagnál még mostanában is szoktam használni ahogy írtad./..

      Törlés
  4. Aput kérdezném én is...
    Megvagyunk, magunkra találunk és megoldjuk.
    Köszi az ötleteket!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ügye-ügye?,hhhhhhhhhhhát ilyenek vagyunk...milyen sokat kérdezhetnénk.

      Törlés
  5. Aranyos kis szívecske lett! :)

    VálaszTörlés