"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2019. november 12., kedd

Első darabok..

Most ép karácsonyi  gömb mintát  keresgéltem, majd élesbe is próbáltam.Rengeteget  lehet találni, soknak mintája nincs,és igazából nem szeretnék napokat eltölteni egy gömb elkészítésre.Magam is jól tudom, nem akarok új mintákkal bíbelődni, valahogy elszállt az a nagy lelkesedés, minden téren...
AAA tudom olvasnak... ajja..

Azt sem tudom, hogy egyáltalán ezt is minek is írom, talán nem is kéne semmit írni...Az elmúlt bejegyzésekben próbáltam több témát is felvetni, ami igazából nem is rólam szól,de valahogy nem talált  egyik sem...
 Nézem a külföldi blogokat, és látom , milyen sokan írogatnak egymás blogjára.

Talán valaki olvassa a kérdésem is..ha külföldi ír mint megjegyzés, eddig rákattintottam és a rendszer leforditotta, most azt írja hogy nem sikerült, próbálja újra... de hiába, akkor sem forditja le a megjegyzést...Másnál is igy van?

Idén első  darabok  ÓÓÓ és milyen nehéz fotózni,fénylik nem lehet az egész gömböt látni..
A fonal 16-os Puppets Eldorado







                                                                    ❤❤❤❤
elkészült a karkötő, vagy könyvjelző...A hibáiról a múltkor írtam, ennek ellenére nekem tetszik...és főleg hogy meg tudtam csinálni..Lehet hogy a gyöngy mérete, sem a színe nem  passzol, de ez volt itthon..20-as fonalból készült, turkálós fonal



                                                               💚💚💚💚💚
Keresgélésben már nagyon jó vagyok..Mostanság mindig valamit nagyon de nagyon keresek, igy bukkantam rá, hajócsipke maradékokra, amiket elrontottam, de nem dobtam el... ez csak egy kis része...jó példa... hogy mindenért meg kell dolgozni..!!!


köszönöm a figyelmet...

12 megjegyzés:

  1. Nagyon szép a karkötő. (Biztos jóval nagyobb a látogatottsága a blogodnak, mint ahányan üzenetet hagynak. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy nem tetszik a nézelődőnek amit lát. Van olyan is aki nem szeret írogatni, eszébe se jut, hogy a másiknak jólesne, de azért bőszen visszajár.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm a karkötő dicséretét...Biztos nem hordom, megy a többi elkészített dísz közé..Egy pipa... van mit még tanulni

      Törlés
  2. Egyébként nekem is jobban tetszik a külföldi "módi". Hogy megvan a helye mindennek (a barátkozásnak és a napi történésekről a fényképek közzétételének is - közösségi oldal, valamint komoly kézimunka gyűjteményeknek is - blog).

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jók lettek a gömbjeid ! Már a horgolt variációnál sem tudtam elképzelni, hogyan lesz teljesen befejezve a GÖMBÖN ? de itt még bonyolultabbnak gondolom ! A fordítót hosszabb szövegeknél szoktam használni /horgolás leírások / de vannak időszakok, amikor megmakacsolja magát és nem fordít semmit . Azután néhány hét után ismét van kedve újra dolgozni . Az, hogy írnak , vagy nem írnak a blogjainkra , már sokszor volt téma . De úgy emlékszem, magunkért, azért , hogy magunk előtt se menjen feledésbe , mivel is töltjük a szabadidőnket . Tehát ez olyan mint egy napló . Nem nagyon tudnék semmi személyeset mondani Rólad, pedig mindig, mindent elolvasok amit írsz , tehát Te is ilyen jelleggel írsz . Csak írj ezután is , a kemény mag, ezután is olvasni fogja .:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mint minden kézimunkánál van csavar...de nem nagy ördöngösség..Amig nem készitettem hajócsipkés gömböt én sem tudtam hogy áll majd össze...A horgoltról meg nem is beszélve....Az ember minél többet készít, jobban tudja a befejezést.....Én mondjam egy profi kézimunkásnak milyenek a befejezések???
      Én itt a megjegyésekről kérdeztem a forditást...Mindenütt fordit a gép, ugy van beállítva...hogy néha nem lehet kibogozni az más...Ha ide ir valaki más nyelven, azt nem tudom forditani, mert a rendszer nem forditja...köszönöm .

      Törlés
  4. Kedves Vera nagyon szorgalmas látogatód vagyok, attól függetlenül, hogy nem mindig írok. Nem panaszképpen mondom, de sajnos sokszor csak annyi időm van,hogy benézzek az általam kedvelt Blog barátaimhoz / mert én már barátoknak érzem Őket /, és gyönyörködjek a munkáikban.
    Mindig tetszenek a hímzéseid, de a hajócsipkéid, és a természet fotóid külön gyönyörűséggel töltenek el.
    Ezek a gömbök csodálatosak, és nagy az örömöm, hogy nekem is van, amit Tőled kapta, sőt angyalkáim is.
    Nekem, könyvjelzőként jobban tetszik amit csináltál / talán mert karkötőt ritkán használok /, a hibát pedig csak Te látod.
    Az előző bejegyzésedhez valóban nem reagáltam semmit, de most elég nehéz időszakon vagyok túl, 3 olyan haláleset is történt az életemben 1 hét leforgása alatt, ami nagyon fájdalmasan érintett, nem nagyon tudtam/akartam írni ezzel kapcsolatban.
    Kérlek ne hagyd abba a blogolást, mindig öröm ellátogatni Hozzád, gyakran kapok ötletet is Tőled.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sosem használom a díszeket amiket készítek, kivétel a karácsonyi, húsvéti...Kihívás...eltudom e készíteni...Sok mindenre magunk jövünk rá... nincs leírva... vagy nem értjük...igy próbálkozzunk, vagy sikerül és szuper, vagy hiba csúszik... de attól még szép lehet...és siker élmény...

      Törlés
  5. Nem gondoltam egy percig sem , hogy abba hagyom... Azt is tudom mindenkinek van próblémája, ami talán nagyon magán jellegű,és persze a munkák sem tetszenek egyformán mindenkinek, jól is van igy,..Nekem sem kell gondért, próblémáért a szomszédba menni, magától is van bőven... azt sem gondolom, hogy mindenki nekem fog irni ...erről sincs szó...Én csak egy tényt közöltem, irtam, ami nem rólam szól...az elmúlt bejegyzésbe...Igaz mit is érdekel bennünket, hogy a temetőbe és mindenhol vágják e a fákat és telepitenek -e újakat, vagy a mezőgazdaság hol tart... ki a fenét érdekel...vagy a környezetünkben ép mit csinálnak a szakemberek... Bemegyünk a boltba megvesszük a répát és onnan számolva kit érdekel hogy ép valami újat próbálnak a gazdát...Én nem verem a mellem se, hogy én a nagy aktivista... szó nincs erről...csak azt gondoltam hogy lesz olyan aki ir, hogy ő mit látott, és mi a véleménye... ennyi és pont...
    Néha kitör belőlem ... és való igaz az a mondás... kit érdekel mi történik, csak az én macskámnak álljon fel a farka...

    VálaszTörlés
  6. 1: nekem is elmarad a lelkesedésem, szokásból jövök. Ez lehet természetes is, minden munkánál elmúlik a kezdeti lelkesedés.
    2: szívesen mutatjuk ami készül, ami történik velünk. Önző álláspont, de szeretjük és kell is a visszajelzés MINDENKINEK, aki bármit alkot.
    Nem megyek külföldi oldalakra, ezért nem tudom mi van a fordítóval.
    A munkáid gyönyörűek! Érdekes nincs karácsonyi hangulatom, furán meleg van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A 2. pontod....de szeretjük és kell is a visszajelzés MINDENKINEK, aki bármit alkot.

      ÉS EZ AZ IGAZSÁG...az hogy nekünk emlékeztetőnek jó,és hasznos is, az másod rendű....

      Nem értetted amit kérdeztem... de fotóztam, és megmutattom,jó lehet én nem jól fogalmaztam,és nem volágos a kérdésem...

      Törlés
  7. Kedves Vera, nem akartalak megbántani. Én nagyon becsülöm minden ember munkáját, és tisztelem azért amit tesz. Természetesen sajnálom a kivágott fákat,védeni kellene a környezetünket, újat ültetni helyette. Tudom, hogy sok munka van egy kertben, és nem könnyű, bár nekem nincs, így kénytelen vagyok megvenni.
    A munkáidat nagyon szeretem nézni.

    VálaszTörlés
  8. Szuperek a gömbök! - ismét :)
    Az enyémeket (ill. a Tőled kapottakat) nagy becsben tartom, mindig felkerülnek a fára :)

    VálaszTörlés