"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2017. november 10., péntek

"Temetős járat"",és fotók.

Sokszor gyújtok itthon gyertyát, vannak fotók a polcon, ritkán járok a temetőbe...szívembe vannak...gyerek sírok mindig megérintenek...

 itt mi volt az elképzelés nem tudom...6 megjegyzés:

 1. Jók a katona-síros képek. A gyereksírok kis zászlóit nem láttam, nem kell arrafelé járnom.

  VálaszTörlés
 2. Mi minden évben arra megyünk...és nem zászló, daruk...
  Minden évben írtam, de mivel senkit nem érdekelt igy most nem írtam róla...

  VálaszTörlés
 3. A daru az elmúlt időkben a gyermekhalál és a béke nemzetközi szimbólumává vált, ami egy 1943-ban született fiatal japán gyermek, Szadako Szaszaki nevéhez fűződik.
  Szadako mindössze két éves volt, amikor az atombombát 1945. augusztus 6.-án Hirosimára dobták. Ahogy növekedett, erős, bátor és sportos lánnyá vált.
  1955-ben 11 éves korában, amikor egy kerékpáros versenyre gyakorolt, hirtelen megszédült és összeesett a földön. Megállapították, hogy leukémiában szenved, ez volt az atombomba utóhatása.
  Szadako legjobb barátja egy japán legendát osztott meg a leukémiás kislánnyal. A legenda szerint, ha valaki ezer darumadarat hajtogat, akkor kívánhat valamit, és a vágya teljesülni fog.
  Szadako remélte hogy az istenek teljesítik kívánságát és meggyógyul, ezért elkezdte hajtogatni a madarakat. De a kórházban meghalt.


  Barátai és iskolatársai meghajtogatták a hiányzó darvakat, melyeket Szadako sírjába helyezték.


  Ma a hirosimai Béke-parkban emlékmű áll. A jelképes atombomba csúcsán Szadako Szaszaki bronzba öntött alakja emelkedik a magasba. Égre nyújtott kezében egy aranydaru.

  Forrás: Szemem Fénye Alapítvány honlap

  VálaszTörlés
 4. Megható történet.
  Este különösen szép lehetett a mécsesekkel megvilágított ezer papírdaru.

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm lányok...Bizonyára este valóban szép lehet,még sosem jártam este a temetőbe...

  VálaszTörlés