"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2020. augusztus 29., szombat

Még..még...

....egyszer a vérvirágról...Lehet hogy elfogult vagyok, El sem tudom mondani, milyen  lázasan vártam idén is, hogy a levelek után, lássam, hoz -e bimbó képződményt a vérvirágom, hisz sokan jelezték már előre, hogy bizony az ővék, csak levelet volt képes hajtani..és egyszer csak előbújt egy, majd még egy, és így jöttek sorba. Mindennap számoltam, többször is, nem azért, mintha változtatott volna a helyzeten., de annyira ,de annyira vártam.Talán mert oly sok évet vártam rá, hogy nyíljon... igazából nem is tudtam milyen virág lesz, csak annyit hogy szép...és ahogy a bimbó képződményből elkezd a virág fejlődni, az maga a csoda...Amikor az első virág már pompázik, és naponta újabb virág borul tűzpirossá,és micsoda gyorsasággal, mintha valamiről lemaradna.és mire a 14. virág is kinyílt, az első már búcsúzik is.
Ráadásul ép csak kinyíltak és mutogatták, a gyönyörű virágjukat, rájött a nagy esőzés, ami nem volt szerencsés, mert onnan kezdve visszafele fejlődött.,veszített szépségéből.


















elmúlás

hozza már a magját is, de minden évben leeszik a madarak.. tavaly maradt rajta pár mag, leszedtem , és a mellette lévő cserépbe csak rádobtam, tavasszal elkezdett hajtani, de a csigáknak nagyon kellett, alig maradt belőle, kíváncsi leszek lesz e belőle valami.








Remélem most jót pihen és jövőre újra megmutatja szépségét!

7 megjegyzés:

  1. Nagyon szép.madarak, azaz verebek és csigák a nagy pusztítók, itt is

    VálaszTörlés
  2. Vera szép virág, takard le vékony hálóval ameddig a magok beérnek.

    VálaszTörlés
  3. Beautiful plant and flower but I have no idea what it is called. pity the slugs loved it, perhaps next year put some slug pellets around it so they can east them instead.

    VálaszTörlés
  4. Álomszép! Most kezdem már bánni, hogy tavaly szétszedtem az enyémet. Így csak egy tő virágzott, de az is nagy örömet szerzett. Nem csodálom, hogy naponta többször megnézted, számolgattad a bimbókat. Ismerem ezt az érzést.

    VálaszTörlés
  5. Ezt a virágot eddig nem is ismertem, köszönöm, hogy megmutattad.

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm a megjegyzéseket lányok...Andrea, igazából nem akarok szaporítani...
    Manconka, Te bátor voltál, hogy szétültetted...sok szép lesz jövőre.Nekem helyem sincs ahol teleltetni lehetne a sok virágot!
    Remélem jövőre megint mutathatom a virágjait..Szép hetet!

    VálaszTörlés