"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2023. március 6., hétfő

februári szél...

 Ép csak beleléptünk a februárba, mikor 4én lecsapott hazánkra a szél... Ránk orkán erejű volt kiadva, irtam is róla és képeket is mutattam, hogy milyen hatalmas nagy trambulint kaptunk...Már 3án ami péntek volt, tudni lehetett hogy nagy front jön, én kifeküdtem, majd erre egy cicás bejegyzésnél irok.../még mindig nem tudok róla irni/..A következő napokba a gyerek munkaügyben járt valahol az országba... ott látta... 1000 darabnál is több táblát rongált meg a szél...beszélt is valakivel,  egy ilyen tábla egy millónál is többe kerül...Nem állami a cég...Nem gondolná az ember, hogy micsoda erővel  tud támadni a természet... Sokkal később hallotuk, hogy Pécsen nagyon sok kertész ismerősnek megtépte, elvitte a szél a fóliát...és akkor jöttek az "okosok", hogy hogy kell rögziteni a   cuccokat...A facén több fóliás is mutatta, hogy micsoda károkat csinált a szél..Volt akinek 20 sátrat tett földön egyelővé...Hozzáteszem... a miénket azért nem bántotta igazából, mert ügye bontás alatt van, a szél tudod magának utat törni, és lefordult a fóliáról...amit  megtudod kezdeni, mert már öreg fólia volt az oldalán azt megkezdte... de nekünk nem volt kárunk... A 45 év pályaputásunk alatt azt gondolom bátram mondhatom ekkorra szelet még nem éltünk meg...és hálálkodunk, hogy befejeztük, mert a mostani szelek elég brutálok... persze sok- sok történetünk és mentési emlékeink vannak, mert nem  volt sima a 45 év...






köszönöm a figyelmet... szép hetet... vigyázzatok magatokra...

4 megjegyzés:

  1. Régen jártam itt, de nem csak Nálad, úgy általában a blogon. Valahogy most nem volt kedvem sem a varráshoz, sem a nézelődéshez.
    Láttam milyen károkat okozott Nálatok és az ország nagy részén a vihar, szerencsére az én környezetemben nem hallottam ennyire nagy bajról.Szépek a tavasz kezdetét hirdető képek, én mégis inkább a téliekben gyönyörködtem és bevallom kicsit irigykedtem is. Nálunk szinte semmi nem esett, még jó, hogy abban a pár mínuszos napban a hóágyúval csináltak egy kis havat a Szánkó dombon" és élvezni tudták a gyerekek.
    Gyógyuljatok minél hamarabb. A múlt héten az unokámat ápoltam, azt hittem megúszom, Ő ma reggel ment oviba, én meg lerobbantam. Szerencsére nem annyira súlyos, inkább csak köhögök, de azért jól esik egy kicsit pihenni, húz az ágy, olvasgatok, hímzőfonalat válogatok, mert csak kellene csinálni valamit húsvétra. Még egy szer kívánok Nektek gyors gyógyulást.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi hogy itt voltál...Annyira sajnálom ezt az igazi nem érdekel dolgot...Remélem jobban vagy, azért nálunk is elmúlt 3 hét... nehéz megszabadulni ettől a kórságtól..

      Törlés
  2. Nekem a szörnyű morgó hang marad meg mindig, itt fatördelesen kívül nem volt kár. Bár volt, hogy az is sok volt, itt és ott.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én annyira félek a széltől, ha tehetem nem is megyek még ki sem...Kivétel, ha kötelező , időpontos vizsgálatra kell menni...Nem is félek.. rettegek,persze ez leginkább a fóliák féltése miatt volt ,van... most meg már annyira berögzödött az emberbe...

      Törlés