"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2023. március 2., csütörtök

batáta..

 fittyet hány hogy még tél van, hideg neki még a föld kint..Teleltetve a szobába volt, ott aztán kedvére kihajthatott...megpróbálom megmententi... szürt fény van csak az ablak előtt...Tartogattam, hogy tavasszal legyen miről szaporitani... majd meglátjuk,most nincs akinek utba legyen az ablaknál...❤.Már földbe is kellett rakni, olyan nagy volt a gyökere..Egyik legkényesebb, fázosabb növény...Idén még több batátát szeretnék nevelni, nagyon szeretjük húsokkal összesütve.





 még ennyi batáta maradt...




levágtam a tetejét, vizbe tettem, és mint a futó növények úgy kezdett hajtani... szedegettem a hajtásokat... majd az egész"szaporitóanyagot" kidobtam...és új "végeket" kezdtem nevelgetni...


8 megjegyzés:

  1. Érdekes növény, mostanság már nagyon keletje van, a piacon is sokat látok.
    Megeszem, de nem vagyok odáig érte. Az egyik lányom szereti, a másikat meg ki lehet kergetni vele a világból ☺️ a férjem mindenevő, ha elékerül, megeszi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én irtam is róla, mikor elöször ettem belőle... azt hittem, hogy a sült hús mellé, sütőtököt sütöttek..szine , ize olyan volt.Következő évben kaptam palántát, fehér húsút, az nekem nagyon bejött, sütve hólyagos lett, igazán nagyon izlett.tavaly lett lila is... amikor megtisztitottam, nem valami jó látvány volt, mert nem ezt vártam, pláne mikor sütöttem, nem gondoltam még azt sem, hogy megkóstolom..Bevallom, ha vendégségbe teszik ellém, meg se eszem, mert mindent elszinezett, minden lila, bordó lett...végülis bejött, sokszor sütök, hússal, hagymával, paprikával, mindennel ami van...Ráadásul állitolag nem hizlal...
      Az ára persze jól lement már, de ha vennem kéne azért nem venném meg...szerintem elég drága.

      Törlés
  2. Tőled is repül el a beírás, vagy a gépem hibás? én is kedvelem, csak az ára. Termeszteni kellene.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. biztos nálad a hiba, vagy a bloggernél...
      Most már aazért sokkal olcsobb, mert eleinte darab áras volt. és egy batáta annyiba került mint most egy kilo...Ki kell próbálni... sok szinű, sok izű létezik.

      Törlés
  3. Nekem is kihajtott kettő darab a pincében. Felhoztam, levágtam a tetejét és vízbe tettem gyökerezni őket. Remélem, hogy az idén sikeresebb leszek vele! Mi nagyon szeretjük sült zöldségekkel, sütöttem már héjában sütőben is. Ez utőbbi mindent visz! A lilából kifogytunk, pedig azt szerettem legjobban egy kis mogyoróolajban megsütve.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mi fritőzbe sütöttük fehéret, az nagyon finom volt... de ismerős mondta rántva is nagyon izletes...Sajnos elég változatos, hogy van e alatta, a másikon meg semmi..

      Törlés