Nem célom főzőcskével és a velejáróval foglalkozni... erre vannak isteni blogok ... Azért mutatom, hátha más is kedvet kap , sok mérget és időt takarít meg... Mérget mert ez nem potyog mikor kinyitja a hűtőt és használni akarja.... a dolgokat...... A fagyasztott petrezselyemről volt szó...
Én már hosszú évek óta jégkockatartóba teszem... Nem csak a petrezselymet, hanem a piros/kapia/ paprikát is. Ezek az ízek megmaradnak, megesszük, ha csak nem húsleves van amit leszűrők... Mi nem termelünk efféléket, viszont főzés előtt szaladgálni nincs idő, így mindig van itthon...
Miután csak kettecskén élünk , sokszor kevéske hagyma kell... felvágás után többnyire a többi szemétbe ment...ezért hagymát is teszek el..... Nagyon jó erre a célra a turmix gép... pépé darája éles késével Ha már """eltevős nap "van ma, karfiol és kis hagyma is került üvegekbe..Régebbi bejegyzésembe írtam a kóbor paradicsomról ami csak úgy lett és gyümölcsöt is hozott...... .Nem vagyok oda érte, de Apa szereti...
Már rég tettünk el, gondolván kettőnknek minek savanyítani... Idén mégis honi ízekre vágytunk...
petrezselyem |
Nagyon szorgalmas voltál!
VálaszTörlésA jégkockás dolog tök jó ötlet, köszi! :)
Ötletes lefagyasztani az ízeket:) valóban két személy ételeihez pont elég egy kocka ha, a családra főzünk akkor rakhatunk kettőt, hármat az ételbe.
VálaszTörlésHasonlókat én is készítettem csak sózva, sőt erős paprikát
daráltam. Két napig csípte a kezemet:)) mert a családól mindenki kapott egy üvegecskével.
Még annyit a VeRa nagyon JÓ!
VálaszTörlésTélen nagyon jó lesz a savanyú! :)
VálaszTörlésNagyon jó ötlet ez a jégkockás megoldás :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy rátaláltam nálad erre a jó ötletre, ki fogom próbálni.
VálaszTörlésHű,nagyon jó! köszi, én is teszek így el ízesítőt:)
VálaszTörlésNagyon aktív voltál! Savanyúságot régen én is tettem el, de az utóbbi években már csak lecsót és egyéb ilyen kis adagban paprikát, lekvárt most szeretnék majd birslekvárt csinálni!Nagyon régen mi is kaptunk zöldparadicsomot és milyen finom volt savanyúságnak !
VálaszTörlésNagyon jó nézni, még akkor is ha én másképp oldom meg. Az alsó képen levő zöld paradicsomról nem írtál. Jó evvel foglalkozni, mert valóban biztonságot ad a téli hónapokra.Az általad ajánlott kapros savanyúság együttessel tettem el a zöld paradicsomot és jó.
VálaszTörlésMindig tanul az ember - nem szégyen az! ...és most itt mi is ketten vagyunk... A saját ötletem ez: rántás és dinsztelt hagyma szokott odaégni... Ezeket előre elkészítem, és ideig-óráig eláll a hagyma is a hűtőben egy üvegben, olajban: így biztosítva a gyors rántotta! És ugye egy boszorka van, három fia van - sőt még az apjuk is fiú...
VálaszTörlésKöszönöm lányok a megjegyzéseket... Látszik hogy jó hogy mindenkinek más ötlete van... kipróbálhatunk ezt ,azt... Valóban él a szlogen... ahány ház annyi szokás... A sós eltevőset is próbáltam, csak mindig elfelejtettem , így duplán sózodott az étel, és úgy már nem volt jó...
VálaszTörlésA savanyításhoz "Kaprosat" használtam, de mivel nem bírom a magokat meg ami benne van, a forró levet közbe szűrtem....
Zsuzsa ez is idő megtakarításos amit írtál... HÁÁt igen.Nagyon ott kell lenni a rántásnál a tűzhely mellett.... mert különben....
Nagyon szép hétvégét jó pihenést kívánok lányok!
Hogy-hogy nem láttam az "eltevősödet"..... nagyon guszta!
VálaszTörlésÉn is jégkockatartóban szoktam a zellert és a petrust eltenni. Nagyon egyszerű. Darált paprikát csak üvegben sózva tettem. Látod a jégkockatartó nem is jutott eszembe a paprikával kapcsolatban. Ötlet beiktatva!!!! Mennyi zöld paradicsomot tettem el azelőtt, de pár éve nem olyan szuper a paradicsom termés! Hogy ne menjen tönkre a vöröshagyma mikor több van, összevágom apróra és olajon megfuttatom és kis műanyag dobozokba megfelelő adagokba, lefagyasztom. Annyi van benne, amennyi ahhoz a bizonyos ételhez kell, csak úgy szemre.
Csak ne lenne olyan zord az idő.....