..Napok óta sütit ennék.... Almás piskótát akartam kipróbálni, de alma hiánya végett ma kora hajnalba bukta tésztájának álltam neki... Mindig bírálat ér, hogy "kispórolom" a lekvárt a buktából..Ami, igaz... az igaz.... a tészta megkel ,a lekvár marad akkorának, ahogy beleteszem...Nos most változtattam... A múltkor már kipróbáltam...Olyan se gombóc, se batyu formákat készítettem, egymás mellé raktam...Ez szépen egybe kel...A buktát lágy zsírral kell megkenni, ezt tojással... gyönyörű egybe göcsörtös sütit kaptam....Ezt tépni kell, akárhogy tépjük, mindig lekvár van.... Isteni finom...A recept a Horváth Ilona szakácskönyvből való.
Jó étvágyat!!
Legyen szép napotok!!!!!!!!
Előző bejegyzéshez: cigi: azért biztos többet árt mint használ, jól tetted, hogy letetted. Tavaly én 3 hónapig nem ittam kávét. Nem lett jobb semmi, sőt! Napközben is elszundítottam.Visszatértem kávéivónak.
VálaszTörlésH. Ilona szakácskönyvem darabokban, foltosan, de a mindenem! Még anyósomtól kaptam 30 évvel ezelőtt, de nagyon szeretem. Abból tanultam főzni. Jó. Én nagyon szeretem a kelt tésztát tépni ha összesül.Erről jut eszembe! Ha legközelebb meggyes piskótát sütsz vegyél étcsokit és nem több mint 10 dkg-ot jól a vágódeszkához ütögetve még becsomagolva, így apró darabokra törve szórj a még nyers, de kész tészta tetejére. Ez sülés közben belesüllyed, de melegen, vagy félig melegen felvágva még folyik és isteni! Persze hidegen is. Itt ott egy kis csoki a tésztában mennyei a fanyar meggyhez.
Kár, hogy csak virtuálisan tudok részt venni a lakomában... pedig nagyon megkívántam! :)
VálaszTörlésLegyen szép hétvégétek!
Ez a kelt tésztád is isteni!!! Jó ötlet szorosan egymáshoz rakni, majd én is így fogom csinálni. Jó sok lekvárral!!!
VálaszTörlésTovábbi szép napokat!!!