"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2022. április 11., hétfő

Igazából...

 Igazából nem is gondoltam, hogy ez a bejegyzés  meg lesz irva, hogy megszületik, ugyanis családi ünnepekről egyre ritkábban számolok be itt a blogon. HHHHHHHHogy mégis képek is lesznek annak oka, a fiunk egy kicsit ?, nagyon különlegessé, szépé téve apja szülinapját.,menyem is beletartozik de most a gyerek az értelmi szerző és ő intézte......Kicsit vissza kell menni időben,sokat mesélt hogy amikor gyerek volt, milyen kerékpárja volt...ez nagy szó, mert abba az időben mindenki szegény volt, mégis a falúba két ilyen kerékpár volt... Egy nagyon gazdag fiúnak és apának... Sokat dolgozott érte gyerekként nyáron, a hiányzó összeget pedig anyós pótolta, aki egyedül nevelte a fiát. egy keresetből.Soha nem gondoltam, hogy a fiam  felhajt egy ilyen régi kerékpárt, ami nem volt könnyű és egyszerű., minden ismeretségét bevetette, még egy régikerékpár csoportba is irt ez ügyben...Nagyon kacifántosan sok kézen ment keresztül, mire Pestre ért, és egy utazás alkalmával gyerekhez  került.Rövidre vegyem a szót,  vacsi után felköszöntötték egy üveg pálinkával és a kezébe adtak egy kerékpár csengőt... A meglepetéstől már akkor sem tudott szóhoz jutni, mondta a gyerek, most menjünk ki az udvarra... és ott várta  a meglepi...1964be készült bringáról beszélünk... van mit javítani rajta, szerez hozzá anyagot is majd , mert ezekhez már alkatrész sem kapható, de a gyerek már előre foglalt magának helyett, a kipróbálására...és hogy együtt menjenek bringázni.

Hozzá kell tennem a fiunk nagy rajongja a régi kornak,és nem véletlen, hogy régi motorok restaurálásával is foglalkozik, de ez mellett régi óráktól a nem tudom felsorolni, mi az ami nincs és nem gyűjt..és tud is róluk mindent.JJJa és bacajja is van nagyon régi.."ősrégi"

Ráadásként egy gyönyörű és nagyon finom tortát kapott a menyünktől...ráadásul csokitorta.Sajnos azt nem fotoztam, ...Nos dióhéjban ennyi és akkor a képek...Köszönöm a figyelmet...












és bizony más is keres ilyen régi bicajt évek óta, de sikertelenül...apa nagyon meg volt illetődve, szóhoz sem tudott jutni, viszont a gyerek meg csak mesélt, mesélt és láttam milyen boldog, hogy az apjának örömöt tudott szerezni...Úgy gondolom ezt le kellett írni... ha elfelejtenénk egyszer, és lesz még blogger ,jó lesz elolvasni, felidézni.


ezt a könyvet dedikálva kapta az könyv írójától ...

6 megjegyzés:

  1. Ez igen! Gratulálok a férjednek, és nektek a fiatokhoz, plusz a fiadnak, hogy ennyire figyelmes és kitartó. Szuper ajándék!

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok férjednek és kívánom hogy még sokáig tudjon kerekezni ezen a nem mindennapi értékes biciklin!

    VálaszTörlés
  3. Nem fogjátok elfelejteni! Nagyon szép születésnapot rendeztek a férjednek! Isten éltesse még nagyon sokáig erőben, egészségben, boldogságban és használhassa is ezt a szép bicajt! Én is ilyenen tanultam meg anno kerékpározni.

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok a férjednek és a fiadnak is, hogy ilyen kitartó volt, és sikerült ekkora örömöt okozni az apukájának.
    Szeretem olvasni az ilyen szép, és megható történeteket.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép történet ! Szívből gratulálok mindkettőtöknek, ritka az ilyen GYEREK . Valamit nagyon jól csináltatok ! Élvezze a bringázást jó erőben egészségben még sokáig a Férjed .

    VálaszTörlés
  6. Ez igazán kedves meglepetés! Nagyon jó volt olvasni és látni a képeket. Sok boldogságot az ünnepeltnek! :-)

    VálaszTörlés