"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2021. október 7., csütörtök

Szeptemberből kimaradt...szemezgetés.

 Rengeteg képből nehéz válogatni...igy is sok kimaradt,hátha van akit még érdekel.Minden virág valamiért kedvenc, csak azért.... vagy valakihez kapcsolódik...vagy csak szeretem   a virágokat, mindegy hogy milyen, csak virág...és..








nap ahogy ment le... 

még soha nem vetettem tököt, igy aztán a vetéstől számítva, rengeteg kép készült, vártam, hogy vajon milyen formájú, színű, tök lesz a virágból...nagyon nehezen indult be... a virágokat , csak úgy dobálta le, már elkönyveltem, egy sem lesz, mikor mégiscsak "a virág megkötött"








még korai, de egyik karácsonyi kaktuszom virágot hozott,még kint vannak


Pécsi megyei kórháznál... elfelejtették mondani, hogy a vérvételhez nem a régi útvonalon jutok el...igy készült a fotó is...és nem kapom meg a véreredményt, papiron, csak emailbe ,amit a háziorvos küld el nekem,.....én majd kinyomtatom, meg mindenki a sajátját, és lehet vinni annak az orvosnak aki a labor vizsgálatott kérte... és akinek nincs nyomtatója?Mammográfiai ereményt nem postázhatják, mivel nincs ügyfélkapum, igy azt is a háziorvos kapja...és azt sem lehet kinyomtatni...Mi a fene jöhet még????






igazi őszi kép....


ééésss tulipán ültetés fotója... mert tavasszal nem tudom hova lett ültetve.

köszönöm a figyelmet, vigyázzatok magatokra...

15 megjegyzés:

  1. Ooh, bougainvillea, I have bougainvillea in my garden. Cosmos too.

    VálaszTörlés
  2. Csodás virágaid vannak! A nyomtatás nekem is gondot okozna még ilyet, valóban lassan már magunkat kell műteni is?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm Éva,az is gond lehet hogy nyomtatni kell, de nekem az a furcsa, hogy nem mondják meg, hogy mire számits...Végül sikerült a nyomtatás, mert ép betegeskedik a nyomtató, vagy inkább csak az új festék nem tetszik.Szerencse hogy vittem a labor eredményt, nem volt az orvosnál meg...viszont olyan ami a mostani vizsgálatott nem érintette az ott volt...

      Törlés
  3. Vera a fiaddal csináltass ügyfélkaput, nekem sincs, sokszor érzem a hiányát. Az első csodás virág, nem ismerem fel, hogy mi az?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha segíthetek... bougainvillea. Nekem is nagy kedvencem.

      Törlés
    2. Anikó az öreg Ernő is tudna csinálni ügyfélkaput, de eddig nem kellett, és nem is mondták...

      Bocsi mindenkinek...Anikónak már akkor írtam, mikor kérdezte a virág nevét, igaz nem ide, mert nem tudtam vissza jön e még olvasni.

      De köszönöm a segitséget...

      Törlés
  4. Kedves Vera! Semmi ördögi nincs az ügyfélkapuban. Igaz, be kell menni az okmányirodára miatta, de utána simán megy minden, nagyon könnyen használható(mondom úgy, hogy nem sokkal vagyok fiatalabb nálad, igaz, nekem ez az eredeti végzettségem 46 évvel ezelőttről). Leletet meg nem kell kinyomtatnod az orvosnak, az illetékes orvosok hozzáférnek az eü adataidhoz a felhőben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves névnéküli...egy névnek azért örülnék...
      Másban sincs ördöngösség csak meg kell szokni, meg kell tanulni...Még egy mondatot se tudtam leirni, mikor kezdtem a blogot, és egyáltalán az egész internet ismeretlen volt, nem mertem sehova bemenni,felugró ablaknál segitségért síkítottam, féltem.Minden újat meg kell szokni,, pláne hogy nem vagyok már mai lány.
      Feljebb írtam, hogy nem volt a felhőbe a laboreredményem, jó hogy sikerült kinyomtatni...
      Remélem máskor is meglátogatsz,köszönöm a hozzászólásodat!

      Törlés
  5. Nekem sincs még ügyfélkapum, de csinálok. Sok vizsgálat, zárójelentés felkerül a felhőbe, laboreredmény is, ott látja az orvos, nem kell kinyomtatni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélhetőleg mostanában nem lesz szükség ügyfélkapura, meg nem kell orvoshoz se menni,ezek éves vizsgálatok, a vírus miatt pár elmaradt,.. és van pár gyógyszer amihez szakorvos javaslata kell ,most ezeket intéztem.Jó hogy ki volt nyomtatva, a laboreredmény.

      Törlés
  6. csodásak a fények, árnyékok, virágok fotók. Mind mind szeretem :)

    Drága Vera, hol érdekli a felsőbb köröket, hogy ki tudja e nyomtatni valaki a szükséges papírokat, van e ügyfélkapuja, boldogul e a mai világ újításaival? Úgy vannak vele, ők tudják mi a teendő, az egyszerű ember meg oldja meg ahogy tudja...Sajnos nincsenek már az ilyenekre tekintettel.

    Holdgyöngy, ha olvasod, bougainvillea van az első fotón. Murvafürt magyarul.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon szeretem a fényeket, árnyakat és még nagyon sok mást...
      Nem nagy dolog... ha van új,módi... mondja meg...ne mint a birka állok, mert nem tudom mi is van..A háziorvosnál, csak annyit mondtak" nem nyomtatunk".Az egészségügyről, meg pláne regényt, lehetne irni, ami megtörtént dolgok...Ne nézzék az embert hülyének.Mostanába nagyon fáj a lábam, a térdem, dagadt is, sok fájdalom csillapitó kell, nem tudok aludni annyira fáj..Van egy magyar fájdalomcsillapitó, de sokkal olcsóbb mint az algopirin.230 forint az ára, 10 darabnak, de tudta hogy ez hamar elfogy igy a dupláját vette, ami 1300 forint volt.Tegnap egy ismerős volt a gyógyszertárba, mondja Ernőnek, minek a 20 darabosat veszi, mert a 10 darabos csak 230 forint...Az idegen gyógyszertáros már nem vette a fáradságot , hogy elmodja, melyik doboz mennyibe kerül... egyszerűen bosszantó..mintha nem fizetnénk amúgy is sokat a gyógyszerekért..

      Törlés
  7. Szépek a virágaid még mindig!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm Edit, egyre kevesebb virág van...

      Törlés