"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad, biztos isten vagy. A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja, biztos ő az isten."(Aranyosfodorka)
"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre. Kaszás Attila
2024. július 1., hétfő
Giga...
Idén a karalábé megint adta a formáját... Hatalmasak, és ennek ellenére puha és nagyon finom..De nem mindegyik ilyen nagy,ami nem lett külön kipalántázva, az bizony nagyon picike...
Csoda ez a karalábé! Az enyémek a sok esőtől megrepedtek. Látom, hogy fagyasztod le őket. Szoktatok karalábés tésztét készíteni? Mi nagyon szeretjük, olyan finom!
alapból nem szereted, vagy azért mert fagyasztott... Nem vagyunk egyformák...A kollégium óta, ami nem mostanában van, azóta sem eszem meg jó néhány ételt...A mi munkánk olyan volt, hogy vagy elfogadtunk hogy nem frissen készült mindennap az asztalra étel...örültünk, hogy amikor bejöttünk , ebédidőbe, hogy van kaja, vagy akkor álltunk neki mindketten az ebédfőzésre...Tudom , vannak sokan, akik a húst is frissen főzve eszik meg másnap már kuka...sőt ebéd főzés előtt, mennek aznap vásárolni főzni valóért...Szép is lett volna... hogy 10 vagy több kilómétert elmentünk volna esetleg krumpliért, vagy tojásért vagy másért...Visszatérve a karalábéra, olyan zsenge, hogy magam se akartam elhinni...
köszönöm Éva...kb 4 csomag lesz egy ilyen nagy karalábéból... Alexnek is főzök a táp mellé, igy minden nap, ő is eszik zöldségfélét, mert répát is főzők a karalábé mellé neki. A káposztás tésztát meg ezer éve nem szeretem... A kollégiumba sokszor volt... éheztem is olyankor...Azóta se főztem, se ettünk
Az én karalábéim kicsi gyerek ökölnyi, de már fásodik. Jó sokat le kell vágni belőle, ami már nem fás. Fagyasztod? Olyan furcsává válik nálam fagyasztva, már nem olyan az íze nekem. Bár lehet ha még gyenge, úgy finom.
Azt mondják, azért fás, mert nem kap elég vizet...Hiába van öntözve, lehet hogy kevés neki... Mi mindennap szivattyúval öntözünk, így bőségesen kap vizet...Igen fagyasztom...Nyilván nem olyan, mint a friss..talán egyedül a tök, az aminél egyáltalán nem lehet észre venni, hogy fagyasztót...Meg lehet szokni... répát is fagyasztom a feleslegeset, de nagyon vékonyra szeletelem,és igy nem annyira érezhető, hogy nem friss...Sajnos kénytelen vagyok fagyasztani, nyílván a friss az igazi... de pl hol lehet venni friss zöldbabot télen?benyúlok a hűtőbe...Rengeteg foghagyma lett, magába nem marad el... viszont puccolva zacsiba fagyasztóba el van, sőt szaga sincs, és fagyasztott állapotba használom fel, pl nyomom szét... vagy a főznivalóhoz teszem...
Csoda ez a karalábé! Az enyémek a sok esőtől megrepedtek.
VálaszTörlésLátom, hogy fagyasztod le őket. Szoktatok karalábés tésztét készíteni? Mi nagyon szeretjük, olyan finom!
Nem, mert nem is hallottam róla
TörlésÉn sem hallottam még soha karalábés tésztáról 😲
Törlésbiztos finom... köszi a tippet... Karalábé, az egyelő nálunk csak leves és az elmúlt 40 évben nem is ettünk levesnek se...
TörlésUgyanúgy készítjük mint a káposztást. Próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni.
TörlésBocs, de meg nem enném. Csak a zsenge nyerset szeretem. Az első várandósságom maradványa.
Törlésalapból nem szereted, vagy azért mert fagyasztott... Nem vagyunk egyformák...A kollégium óta, ami nem mostanában van, azóta sem eszem meg jó néhány ételt...A mi munkánk olyan volt, hogy vagy elfogadtunk hogy nem frissen készült mindennap az asztalra étel...örültünk, hogy amikor bejöttünk , ebédidőbe, hogy van kaja, vagy akkor álltunk neki mindketten az ebédfőzésre...Tudom , vannak sokan, akik a húst is frissen főzve eszik meg másnap már kuka...sőt ebéd főzés előtt, mennek aznap vásárolni főzni valóért...Szép is lett volna... hogy 10 vagy több kilómétert elmentünk volna esetleg krumpliért, vagy tojásért vagy másért...Visszatérve a karalábéra, olyan zsenge, hogy magam se akartam elhinni...
TörlésImpressive!
VálaszTörlésköszönöm
TörlésJó nagyra nőttek, két családnak is elég egy darab. A karalábés tésztát én is nagyon szeretem úgy készítsed mint a káposztás tésztát!
VálaszTörlésköszönöm Éva...kb 4 csomag lesz egy ilyen nagy karalábéból... Alexnek is főzök a táp mellé, igy minden nap, ő is eszik zöldségfélét, mert répát is főzők a karalábé mellé neki.
TörlésA káposztás tésztát meg ezer éve nem szeretem... A kollégiumba sokszor volt... éheztem is olyankor...Azóta se főztem, se ettünk
Az én karalábéim kicsi gyerek ökölnyi, de már fásodik. Jó sokat le kell vágni belőle, ami már nem fás.
VálaszTörlésFagyasztod?
Olyan furcsává válik nálam fagyasztva, már nem olyan az íze nekem. Bár lehet ha még gyenge, úgy finom.
Azt mondják, azért fás, mert nem kap elég vizet...Hiába van öntözve, lehet hogy kevés neki... Mi mindennap szivattyúval öntözünk, így bőségesen kap vizet...Igen fagyasztom...Nyilván nem olyan, mint a friss..talán egyedül a tök, az aminél egyáltalán nem lehet észre venni, hogy fagyasztót...Meg lehet szokni... répát is fagyasztom a feleslegeset, de nagyon vékonyra szeletelem,és igy nem annyira érezhető, hogy nem friss...Sajnos kénytelen vagyok fagyasztani, nyílván a friss az igazi... de pl hol lehet venni friss zöldbabot télen?benyúlok a hűtőbe...Rengeteg foghagyma lett, magába nem marad el... viszont puccolva zacsiba fagyasztóba el van, sőt szaga sincs, és fagyasztott állapotba használom fel, pl nyomom szét... vagy a főznivalóhoz teszem...
Törlés