"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2020. október 15., csütörtök

Egy kis séta

 Még a múlt hétvégén kerekedtünk fel, hogy a  beharangozott  több napos nagy esőzések  előtt, egy kis sétát tegyünk.Tőlünk nem  messze lévő Bicsérdi  horgásztavat céloztuk meg.Jó néhány éve jártunk erre, és ez a mostani az első pillanatba lehangoló volt...Hogy az ősznek köszönhető, vagy tényleg elhanyagolt lett, most igazából nem tudni...A vizet leeresztik -e teljesen azt sem tudni..., de , hogy mosógép dob legyen a vízben, és egyéb doboz maradványok... a faágakról nem is beszélve...számomra nagy csalódás és lehangoló...Azt hogy levágták a füvet, nem elég egy ilyen szép halastóhoz.A szemeteszsákok a földön,tartójával együtt, ami nem akkor került oda...Azt vártam, hogy olyan szép legyen ,mint a mi kis gondozott szép parkunk a horgásztóval együtt..A képeket elnézve, sokszor fel sem tűnik az igazi látvány, mert a fotókon  annyira az elhanyagoltság nem jön le... szerencsére.

























fekvő szív...


Itthoni pálya, akarom mondani égbolt...imádom a hasonló keszekusza égboltot.


Köszönöm a figyelmet...

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szép hely! Olyan megnyugtató látvány! Kár érte, hogy nem gondozzák jobban! Igaz, ezeken a fotókon tényleg nem tűnik fel. A "kirándulók" is tehetnének többet ennek érdekében, mert nem hiszem, hogy a mosógép dob véletlenül esett ki valakinek a hátizsákjából. Hihetetlenül zöld még minden, alig látni még színesedést, pedig ilyenkor már csodás színes szokott lenni a táj.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen ... igy most újra nézve nem tűnik fel amit akkor ott láttam, persze sok minden nem lett fotózva, mert nem valami szép látvány, hogy a szemetesek mind felborulva, leszakadt zsák , asztán mint írtam is magától odarepült mosógép dob. és eceterra...
      Igy eső után még jobban látszik hogy telibe ősz van...A levelek hullanak, hogy lesz e idejük megszínesedni, az majd eldől, lesz e dér, hideg.

      Törlés
  2. Nagyon megdöbbentő, hogy ennyire elhanyagolt sok hely, mint ahogy írod. Éppen ma mondtam a fodrásznak, hogy a mi városrészünk olyan lepusztult, kopott, nem törődnek vele. Mi lakók igyekszünk, a ház előtti kereket rendben tartjuk, de ez csak csepp a tengerben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is sok helyen elnézzem, boltoknál , hogy mennyire elhanyagolt a környéke...
      Anno a tejbolt felett laktunk, és minden reggel azzal kezdtek a boltosok, hogy a környéküket eltakarították, összesöpörtek...Most sok helyen várják, hogy majd valaki...Nem beszélve arról hogy voltak utcaseprők, akik a városokat igyekeztek rendbe tartani. Inkább ki vágják a fákat, hogy ne csináljon szemetet a levél.. Sajnos más világot élünk .Falú helyen és itt is , mindenki a portája körül rendet tart, kint is... beleértve a havat is.

      Törlés
  3. Szép helyen jártatok, ki kell néha mozdulni az unalmas hétköznapokból. Sajnos a természetben vannak oda nem illő dolgok. Fátyolfelhők padig nagyon szépek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igy utólag is el el nézve. maga a nyugalom... de amikor meg pillantottam, nem voltam tőle eldőlve. Azért jó hogy készülnek fotók, és vissza lehet nézni. és minden kép már mást mutat.

      Törlés