"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2021. augusztus 4., szerda

augusztus jól kezdte...

 Rekkenő hőséggel indult augusztus első napja is..Vasárnap  volt...egész nap  elbújtunk, a hőség elől, ebéd után kicsit lebubukáltunk...Nagy dörgésre, hupogásra riadtam fel...egész lakás lesötétítve, rögtön az jutott eszembe, a ruhákat be kell szednem, mielőtt esni kezd...Azt hittem ,rögtön elájulok, olyan levegőtlenség és forróság volt kint, és abban a pillanatba apró szemű jég esett... Igyekeztem, szóltam apának, de közben áramszünet is lett, már ment is bezárni a spájz ablakát, amikor nagy csattanás, rettenetes zajt hallott, én a bejárati ajtót csuktam,  teljesen leblokkoltam, ahogy tombolt a szél, és apró ágak és levelek csak potyogtak az égből, és szakadt az eső...Annyi idő sem volt, hogy a sátrakat becsukjuk... már el is állt az eső is és a szél is...Talán az egész esemény 5 perc volt...viszont  jó nagy károkat csinált, szerencsére nem nálunk... mert nem nálunk csapott lett a légzuhatag..A szomszédainknál...Azt gondolom, nekünk egy intő jel... abba kell fejezni, addig amig mindent tönkre nem tesz az időjárás.A másik szomszéd mesélte, hogy a kocsit akarta eltenni, de nem volt ideje, mert egy nagy forgó szél jött, és egyből megcsavarta a közös szomszédunk fenyőfáját, és abban a pillanatba eltörte derékba.rádöntve a háztetőre...Rögtön lett szólva a katasztófaelhárítóknak,  másnap jöttek is, de sajnos vezetékek vannak utban, nincs hova állni az autónak......az eső meg esett azóta többször is... a gerendáknak is annyi lehet...azóta sem történt semmi. Az udvarukba volt egy trambulin, azt is eltolta, de elakadt, mert útban volt egy 750 literes viztároló...nekilökte, a kert végében, a diófát hagyta helybe a szél...Nekünk, csak a kukát, és a virágokat borogatta fel..Abban az írányban haladt tovább a szél, fél Pécset letarolta. Olvastam, hogy ilyenkor a kifutó szél, 120-240 kilométer közt van.nem csoda hogy percek alatt  nagy károkat csinál..




szilva fa is kitört...


papucsnál állt az ugráló...


szembe lévő oldalon a fenyő tetejét törte el, és a vezetékeken keresztül dobta,, hihetetlen...


9 megjegyzés:

  1. Borzasztó 😢 annyira fájdalmas még látni is, mit érezhetnek azok, akiknek így tönkremegy a háza!? Micsoda kár! És mekkora lelki megterhelés ez! Nagyon át tudom érezni...
    Jó, hogy nektek nem esett nagyobb bajotok.
    Ma jön egy újabb hullám, az összes keleti határ menti megyére piros riasztás van kiadva 😢😳🙄 nagyon félek, de a világon semmit nem tudunk védekezni.

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy szerencsésen megúsztátok. Nagyon sajnálom azokat, akinek károkat okozott a vihar, sokszor a megélhetésüket veszélyeztetve.

    VálaszTörlés
  3. Szegény szomszédok, minden együttérzésem az övék.Ez a fakicsavarás félelmetes. Belebetegedtem a fenyők kivágásába, mégis megnyugtató, hogy nincsenek a házak felett.Szegény pécsiek.

    VálaszTörlés
  4. Nálunk is 3 perces eső volt és akkora szél, hogy csak azt láttam ahogy a parkolóban repül egy napernyő az autók között aztán befúródott egy padba. Borzalmasak ezek a hurrikán jellegű szélviharok és pedig azt mondják egyre több ilyen lesz.
    De a hűvösebb időt nagyon élvezem! :-)

    VálaszTörlés
  5. Szomorúan néz ki az a fa. :(

    Kaptam e-mail címemre egy angol nyelvű levelet. (Csak hellyel-közzel értem.) Valami feedburner-ről szól, amit használok a blogom kapcsán (?). Térjek át valami másra. (Az is lehet, hogy nem jól értem.) Marinától jött a levél. (Számomra ez is furcsa. Azt se tudom, hogy mi az a feedburner. Remélem, nem a blogozás fog végleg megszűnni. Valaki tud erről valamit?)

    VálaszTörlés
  6. Oh dear the wind did a lot of damage, glad you are safe, this summer the weather has had some bad moments across Europe and we have not escaped in the Uk either

    VálaszTörlés
  7. Amkor olvastam, hogy Pécsen milyen károkat okozott a vihar, rátok gondoltam. Hatalmas munkát csináltok, és sajnos elég 1 perc és romba dől minden. Vigyázzatok magatokra!

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm lányok...Ez a julius is ki tett magáért.Rengeteg munka,és egy élet munkája veszett oda a szél, jég hatására...Szerencsénk volt.... az angyal velünk volt... az biztos.40 valahány éve aggodtunk mindig...Elég volt....belefáradtunk...

    VálaszTörlés
  9. Ezt így képeken látni is szörnyű, nem átélni.
    Vigyázzatok egymásra és magatokra is!

    VálaszTörlés