"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2021. október 13., szerda

Átalakul

 Ezer éves kedvenc pulcsi átalakul.Fájó szívvel kezdtem el felbontani, mert az elmúlt 15 évben nem is volt rajtam.(persze kicsi is lett, és nem birom a kötött pulcsikat az útobbi időben)Kb 30 éves, de nagyon büszke voltam rá, mindig megnézték, megdicsérték, én meg a boldogságba úsztam, hogy milyen sokan észre vették szépségét(.az első kép talán a leghűbb)





mi más készül belőle, mint takaró...

eljött a sütőtök ideje is...

unoka is hazajött pár napra...


köszönöm a figyelmet..

11 megjegyzés:

  1. Jaj Vera, világszép volt a pulóver, belesajdult a szívem, hogy egy olyan mestermunkát elbontottál 😲a színe is nagyon tetszik, de kár érte!
    Azért annyi jó van benne, hogy hasznosul a fonal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Évek óta csak előveszem, megsimogatom, és visszateszem...Most még csak egyik újját bontottam le...még mindig hezitálok, hogy meghagyam az elejét... de annak meg mi haszna...Derékig ért, ez volt a divat...

      Törlés
  2. Tényleg nagyon szép pulcsi, kötés is szín is nagyon egyben van. Vigasztaljon, hogy újra melegíteni fog a hideg időkben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyi" haszontalan" dolog, van a szekrényekbe, ez már elfért volna, de sok maradék fonaltól szeretnék megszabadulni, takaró lesz belőlük... NEm lesz kevesebb , mert átalakulnak.igy ép annyi helyet foglalnak, vagy még többet.

      Zsákokba várnak ruhák, hogy valakiknek jó szolgálatott tegyenek majd.

      Törlés
  3. Tényleg nagyon szép volt az pulcsi! Szerencsére méltó helyet találtál neki ebben a takaróban! Olyan kellemes színösszetétele lett!
    A töködet már megcsodáltam a fb-on és elhatároztam, hogy kipróbálom így a sütését. Én még soha nem tudtam ilyen szépre sütni. Elárulod a titkot, hogy hogyan lesz ilyen szép?
    Látom, az unoka nem üres kézzel jött! Jó unokázást neked!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. maconka köszönöm .
      Semmi extra,ahogy látod be van irdalva,amikor már majdnem kész,légkeverésre van állitva, mert szeretem a felső sült részét, de ha kis "megég" mégjobban szeretem...A régi hagyományos tök az igazi, de nem mindegy mennyit megy a sütő,igazából ez sem gazdaságos, de ilyenkor azért jó párszor sütünk, finom, és egészséges.Egyikre tettem gyömbéres mézet, csak kipróbálni...isteni finom...

      Unoka csak pár napra jött haza, oltatni, mert nem fogadják el a két beoltást... 2 napig nagyon rosszul volt, és nagyon magas láza volt.Utolsó nap találkoztunk vele... sajnos.és már vissza is ment, kezdödik a suli.

      Törlés
  4. Sok szépet mutattál ma. A pulóver nem véletlenül aratott sikert. Igazad van, mi értelme tárolni? Így meg fotón elgyönyörködhetsz benne, ha eszedbe jut.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Többször elővettem, és vissza is tettem, mert nem csak egy pulover...anyú mindig meg is simogatta mikor rajtam volt... nagyon tetszett neki is.Sokat kötöttem anyúnak is... aztán később már magának is kötött, mikor nagy beteg lett,és még tudott kötni., soha nem volt rajta egyik sem...

      Törlés
  5. Hú, fantasztikus volt a pulcsi ! Mind a szine, mind a mintája ! De majd új helyén is fogsz rá emlékezni , ahányszor ránézel !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már két takaró van, mindegyiknek lelke van és tele emlékkel, talán azért is melegítenek annyira...Mind pulover volt fénykorába, bontottam , és átváltoztak takarónak, igy megmaradt az emlékük is.

      Törlés
  6. Nagyon szép volt a pulcsid, de a takaródba átváltozva megmarad emléknek . Régen én is sokat kötöttem kézimunkáztam de a szemem már nem bírná sajnos. Még a mai napig is hordom azt a pulcsimat amit már legalább 30 éve annak hogy kötöttem.( Nem vagyok nagy divatmániás ugye?)

    VálaszTörlés