"A kutyádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja rólad,
biztos isten vagy.

A macskádat eteted, itatod, gondozod, ezért azt gondolja,
biztos ő az isten."
( Aranyosfodorka)

"A macska nem ugrál föl rád, nem nyalja összevissza az arcodat, nem szaladgál őrülten körülötted, hisztérikus hangokat kiadva. A macska az ajtóban vár, nagyon finoman a lábadhoz dől, és rezonál." /Pam Brown/
„A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül...” /Gerard Durrell/
Az eszem szeret megbocsátani, bár néha a lelkem nem hagyja. Vannak olyan sebek, amelyek nem gyógyulnak. Néha a barátságokat is buta, nem gyógyuló hegek teszik tönkre.
Kaszás Attila

2020. április 15., szerda

konyhából

Ez a kelt kalács , nekem a minden...Igaz barnább mint a megszokott, és a "sültebb" mert mindig szeretem megsütni... Inkább legyen kicsit ilyen, mint nagyon fakó...Nem vagyok valami nagy konyhatündér, de nem győztem megcsodálni.... simogatni...és ráadásul laza, foszlós..isteni finom.Egyedül azt sajnálom, hogy ez nem az igazi édes kalács, és nem mertem bele tenni több cukrot, ne hogy másképp viselkedjen a tészta...ÉÉÉÉSSS még utolsó nap is lehetett élesztőt venni...










szóval innen kezdődött a tésztám....és a túrós felfújt után ő volt a második sütés...
 ❤❤❤❤❤
Elmaradhatatlan gesztenye szelet...ez volt az utolsó sütésem az nap...Én nem igazi piskótából szoktam készíteni, mert az nekem nem akart sikerülni, viszont találtam egy "bécsi massza" nevezetű tésztát... Senki nem mondja meg hogy nem  piskóta...ehhez  étkezési keményítő kell...
Olyan puha és finom lett, hogy el sem hiszem...

munkában a gép...

                                  ❤❤❤❤❤❤

Tésztás túros felfújt, de én  túrósbélesnek ismertem... Ezer éve készítettem, de az cérnametélt tésztával készült,én fodros tésztát használtam, Jucika ajánlotta...onnan számolva ott motoszkált hogy meg kell csinálni, de egyszerűen nem volt idő... így aztán pont az ünnepek előtt álltam neki, de aznap egész nap sütöttem...szóval ez volt az első...Micsoda finomság, és még lekvárt sem tettünk rá, hamar elfogyott különben...Azt gondoltam nem igazán húsvéti süti... de ketten voltunk csak, meg egyébként is el lehet készíteni, hol van az megírva, hogy valami torta csoda legyen...

A recept Jucitól van...

                                            ❤❤❤❤❤

Ez az almáspite egy régebbi sütésem....
E

❤❤❤❤❤
nem gyönyörű? savanyúság készült belőle....

A kalácsból kimaradt tojás fehérjéből, madártej készült... azt utólag vettem észre, hogy nem készült kép... Szóval kisütöttem magam, remélem  egyenlőre nem sütök...

Köszönöm  a figyelmet...

13 megjegyzés:

  1. Te jo eg! Mennyi finomsagot keszitettel Eva draga. Hat az a kalacs naaaagyon gusztusos, szep is, finom lehetett. Orulok, hogy a felfujtat is sikerult elkeszitened es tetszett a recept. Puszi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Juci!Úgy látszik már csak Éva maradok itt is...

      Törlés
    2. Draga Vera! Bocsanatot szeretnek kerni, hogx akaratom ellenere megkereszteltelek. Figyelmetlensegem egyik oka hogy nagyon kimerult vagyok. Mas varosba koltoztem(munkam miatt), magammal hurcolva beteg rakos edesanyamat.
      Miutan 13 evet gondoztam szegeny agybanfekvo anyosomat, most megint felvettem a nover cimet. Nem tudom meddig birom idegekkel, egeszseggel... Eszreveheto hogy a bloggal is keveset foglalkozom.Megegyszer szives elnezesedet kerem VERA draga!

      Törlés
  2. :-) Én is mindenfélét sütöttem leginkább most a férjem kedvére. El is telt gyorsan ez a hétvége. A kalács sütés nekem mindig mumus volt, lévén kelt tészta , de amióta vettünk kenyérsütőgépet és abban csinálom, igazán elégedett vagyok magammal. Viszont gondot jelent nekem a kalácsból kimaradó tojásfehérje és most itt olvasom a remek tippet, hogy madártejet is tudok csinálni belőle. Ki fogom próbálni :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De ha szeretitek a habcsókot, én kókuszos habcsókot is készítettem már a fehérjéből...de az utóbbi időben madártej a sláger.

      Törlés
  3. Akkor a piskóta nem sikerülésben társak vagyunk. Nekem sem akad összejönni, pedig próbáltam mindenhogyan. A kalács foszlóssága a lényeg. Ügyes voltál.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a piskotát senki nem mondja meg, hogy nem a hagyományos recept...
      és igen... a kalács nagyon nagyon ott van... szerencsére...

      Törlés
  4. Nagyon szorgos voltál, szép lett a kalácsod ! Most nekem annyira nem volt kedved sütögetni, linzert meg egy kis kalácsot sütöttem csak elég is volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm...A túros felfújt csak becsúszott, mivel a hozzávaló, a túró már meg volt, nem vagyok híve, hogy kidobjunk ételt...A gesztenyés süti egy részét lefagyasztottam, majd jól jön még...Nagyon nehezen álltam rá a sütésre, de szerencsére nagyon jól ment az egész sütés és azok fázisai...

      Törlés
  5. Mennyi finomság! Nagyon szép lett a kalácsod! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi csipike..Most mondjam hogy nagyon büszke vagyok magamra?igen az vagyok...mert a kelt sütik jól sikerülnek, viszont nem vagyok konyhatündér...
      és nem csak szép de nagyon finom is volt....

      Törlés
  6. Hűűű, de szorgalmas voltál! :)

    azt a túróst lehet kipróbálom, a párom nagyon szeret mindent, ami túróval készül.

    Én egyetlen tepsi sütit készítettem húsvétra, azt is egy hétig ettük :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem csalódik a párod benne, de nyugodtam bele teheted a 25 deka túrót is...csak finomabb lesz. lefagyasztottam a gesztenyés sütiből..

      Törlés